Ocak ayında diziler üç hafta ara verecek iddiaları netlik kazanıyor! Diziler neden 3 hafta yok?

2019 Ocak ayında diziler üç haftalık bir araya girecek iddiaları tüm diziseverleri büyük bir şaşkınlığa uğratmıştı! Bu iddiaların gerçeklik payı var mı? İşte detaylar...

Nurşah
26 Aralık 2018 - 11:42
Magazin

Televizyon ekranlarının eğlencesi diziler, haftanın her günü izleyiciler tarafından büyük bir merakla takip ediliyor. Hal böyle olunca da geçtiğimiz günlerde sosyal medya kulislerinde dolaşmaya başlayan "Ocak ayında diziler yayınlanmayacak" iddiaları izleyicileri büyük bir şaşkınlığa uğrattı! 2019 Ocak ayında diziler olmayacak mı? Diziler neden yok? İşte açıklama... Gülse Birsel'den konu ile ilgili paylaşım geldi!

 

18-12/26/diziler-neden-uc-hafta-yok-1545813267.jpg

Ocak ayında diziler neden ara verecek?

Bu hafta yeni bölümleri ile izleyici karşısına çıkan dizilerin yeni bölüm fragmanları yayınlanmıyor! Oldukça heyecanlı sahnelerle biten dizilerin yeni bölümlerine ilişkin ipuçları araştırılırken izleyiciler dizilerin üç haftalık bir araya girdiği haberleri ile karşılaştılar. Büyük bir merak uyandıran bu haberlerin gerçeklik payı Milliyet Cadde yazarı Sina Koloğlu tarafından köşesine taşındı.

"Ocak ayının ilk üç haftası özel televizyonlarda dizilerin yeni bölümleri yayınlanmayacak..."

Ocak ayının ilk üç haftası özel televizyonlarda dizilerin yeni bölümleri yayınlanmayacak. Sebep, reklam gelirinin olmaması. Yerli dizi pazarını satış ayağında önemli bir şirketin yetkilisi, “Ocak ayında üç hafta yayınlanmayacak. Eskiden bir haftaydı, geçtiğimiz sene iki hafta oldu. Bu yıl, üç haftaya çıktı” dedi. Önemli bir kanalın tepedeki ismine sordum, şu yanıtı aldım. “Doğrudur, reklam olmuyor bu dönemde. Ama hiç bu kadar uzun olmamıştı.” Bir önemli yapımcıyla da konuştum. “Ocak yetmez, şubat ayı da reklamsız geçiyor. Bu iki ay olabilir. Çünkü biz bu iki ay. boşuna yeni bölüm çekiyoruz” dedi. Kimi, “Böyle olmamıştı sektör zor durumda” sinyalini verdi kimi de “Bu dönem hep böyle geçerdi, hatta daha da uzun olmalı” dedi. Ev ahalisi, “Güzel film yayınlasınlar fırsattan istifade” şeklinde konuştu. Ya aksiyon ya yerli komedi, Türk filmi ağırlıklı gidiyor. Bir de yavaş yavaş daha fazla yarışmaya alıştırın kendinizi. Eskiden ‘Siyaset Meydanı’ olurdu, hayli ‘Renkli tartışmalar’ gerçekleşirdi geniş yelpazede... Hatta, ‘iyi filmler’ gösterilirdi. 

 Mesela gece şov programları vardı. Eleştirdiğimiz o yılları, arar hale geldik.

Ekrana yansıyanlardan sıkılanlar, zaten internete doğru kaydı, odalarına çoktan geçtiler. Belki de tüm bunlar, yeni bir düzene doğru gidişin de işareti...

Yazının tamamını okumak için tıklayınız...

18-12/26/ocak-ayinda-diziler.jpg

Bu habere göre, sevilen diziler üç haftaya kadar varan bir süre boyunca ekranlarda olmayacak. Fakat bu haber özel kanal dizilerini kapsıyor. Yani TRT 1 ekranlarında izlediğimiz Diriliş Ertuğrul, Mehmetçik Kutlu Zafer, Elimi Bırakma ve Kalk Gidelim gibi diziler bu haberin dışında...

Gülse Birsel'den konu ile ilgili paylaşım geldi!

Kahkahalar ve her hafta çoğalan seyircimiz için teşekkürler. Önemli açıklama: Malumunuz her Ocak ayının ilk 1-2 haftası, diziler yayına ara verir. Bunun sebebi Ocak ayının başında TV kanallarında reklam olmamasıdır. Bu yıl ise reklam durumu biraz daha sıkıntılı imiş. Bu sebeple, TRT hariç tüm kanallar bir araya gelip 21 Ocak haftasına kadar hiçbir dizinin yeni bölümünü yayınlamama konusunda ortak karar aldı. Yani biraz hasret kalacağız. 23 Ocak Çarşamba gününden itibaren yine her hafta beraberiz!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin