Oscar adayı İlker Çatak'ın "Öğretmenler Odası" beyazperdede!

"Öğretmenler Odası" (Teachers' Lounge) filmi bu yıl Oscar'da En İyi Uluslararası Film dalında yarışacak. İlker Çatak imzalı film, 2 Şubat itibarıyla vizyona giriyor.

Berfin Sengil
02 Şubat 2024 - 10:34
Viral

İlker Çatak'ın yönetmenliğini üstlendiği Öğretmenler Odası (The Teachers' Lounge) filmi, bir okul hikayesinin yanı sıra dramı ve eleştirileri barındıran yapımlardan biri.  Leonie Benesch'in performansıyla daha da etkileyici hale gelen film 2 Şubat'tan itibaren beyazperdede olacak.

Oscar Adayı Bir Film

Almanya yapımı Öğretmenler Odası (The Teachers' Lounge), aynı zamanda bu yıl Oscar'da En İyi Uluslararası Film dalında yarışırken, 10 Mart'ta yapılacak törende ödül alıp almayacağı merakla bekleniyor.

Sadece Suçlu Aranmıyor

Filmde öğretmenliğe yeni başlayan bir kadının okulda karşılaştığı hırsızlık olayıyla mücadelesi ele alınıyor. Hâlâ bozulmamış idealizmiyle hırsızlık olayını araştırmaya başlayan matematik öğretmeni Carla (Leonie Benesch), özellikle meslektaşları, ebeveynler ve öğrenciler arasında bir anlayış eksikliği ile karşılaşır. Asıl şüphelinin de Oskar (Leonard Stettnisch) değil, onun annesi olduğunu öğrendiğindeyse ideallerinin gerçekle pek de örtüşmediğini fark eder.

İlker Çatak ile Johannes Duncker'ın senaryosunu birlikte yazdığı filmde suçlunun değil, sonucun peşine düşerek bir gerilim yaratılıyor. Anlatılmak istenen de suçluyu bulmak yerine kişilerin içsel çatışmaları ve duygularındaki geçişler oluyor.

Şimdi Beyazperdede!

Okul sistemindeki hiyerarşi, güven eksikliği ve insan ilişkilerinin sorgulandığı Öğretmenler Odası (The Teachers' Lounge) filmi beyazperdede izleyiciyle buluşuyor.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin