Osman Sınav'dan TRT için yeni dizi: 'Kızılelma'

Ünlü yapımcı Osman Sınav'ın imzasını taşıyan yeni dizi Kızılelma çok yakında TRT 1'de başlıyor.

resim yok
26 Kasım 2013 - 15:32
Magazin

Ünlü yapımcı Osman Sınav'ın imzasını taşıyan yeni dizi Kızılelma çok yakında TRT 1'de başlıyor.

Furkan Palalı Kızılelma dizisinde Murat Altay karakterini canlandıracak.

 

TÜRK GİZLİ SERVİSİ'NİN KAHRAMANLARI

Kızılelma ülküsünden yola çıkılan dizinin fragmanı da oldukça çarpıcı.

Dizinin başrolünde ise daha önce Son Yaz Balkanlar ve Aşk Emek İster gibi dizilerde yer almış olan Furkan Palalı yer alacak.

'Ülken için yaşa, aşkın için öl' sloganıyla duyurulan yeni dizi Kızılelma'nın ilk tanıtım fragmanı da yayınlandı.

 

KIZILELMA DİZİSİNİN KONUSU

Türkiye’nin milli varlık ve çıkarlarını korumaya ant içmiş bir avuç adam ve kadının hikayesinden yola çıkılan dizide ; bir avuç kahramanın özverili hayatı konu alınacaktır.

Bu kahramanlar Yeni Türkiye nin büyümek ve bölgesinden yeniden adalet ve refahın merkezi olmak yolundaki bu ülke için yaşayacak, mücadele edecek ve “maceradan maceraya” koşacaklar.

Dizinin başrollerini tiyatronun ve sinemanın önemli isimleri paylaşacak. Türk Gizli Servisi, yani Milli İstihbarat Teşkilatı’nı (MİT) konu edilecek.[reklam]

KIZILELMA ÜLKÜSÜ NEDİR?

Kızıl Elma, Türkler tarafından değişik şekillerde tasvir edilmiş olup bazen bir belde, bazen bir taht, bazen de dünya hakimiyetini temsil eden som altından yapılma kızıl renkli bir küre olmuştur.

Bazen fethedilmesi gereken illeri ifade eder, çoğu kez ise bütün Türklerin, tek bayrak altında toplandığı devletin simgesidir.

Bu altın top bazen zaferin işareti, bazen hakimiyetin sembolü, bazen de fethedilmek üzere hedef seçilen yerin sembolü olarak ifade edilmiştir.

Çok eski bir Türk inanç ve töresi olan Kızıl Elma, Türkistan'dan Hazar Denizi'nin doğusundan gelen Oğuzların, Hazar kağanının ipek çadırının üzerinde hakimiyetinin ifadesi olarak bulunan altın topu yani Kızıl Elma'yı ele geçirmeyi ülkü edinmişlerdir.

 

TEASER

 

SHOW TV'NİN YENİ DİZİLERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR? DETAYLAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin