resim yok
12 Nisan 2013 - 00:00

Osmanlı'dan İran'a tokat gibi cevap!

Osmanlı topraklarını isteyen şaha öyle bir cevap verdi ki...

 

Dün akşam başladı


Samanyolu Televizyonu'nun büyük bir heyecanla beklenen yeni dizisi "Osmanlı 'da Derin Devlet" dün akşam ilk bölümü ile izleyicisine 'merhaba' dedi.

Güçlü oyuncu kadrosuyla Patrona Halil İsyanı'nın içyüzünü anlatan dizi izleyenlerin beğenisini topladı.

 

Geceye damga vuran sahne

Dizinin ilk bölümüne damga vuran sahne ise Osmanlı Padişahı'nın İran Şahı'na verdiği tokat gibi karşılık oldu.

 

Tokat gibi cevap

Elçisi aracılığıyla Osmanlı topraklarını isteyen İran Şahı'na Osmanlı Padişah'ı 3. Ahmet'in tokat gibi cevabı...

 

 

İŞTE O ANLAR! TIKLA-İZLE!

Dizinin künyesi

Yapımcılığını Herşey Film’in, yönetmenliğini, Kumral Pakel’in üstlendiği, senaryosunu ise Nakkaş Yazı Grubu’nun kaleme aldığı Osmanlı’da Derin Devlet’de Orhan Kılıç, Devrim Saltoğlu, Hazım Körmükçü, Perihan Savaş, Özge Sezince, Sinem Öztufan, Mehmet Atay, Leyla Göksun, Cem Uçan, Adnan Koç, Yılmaz Şerif, Saydam Yeniay, Emrah Elçiboğa, Mehmet Aslan, Tuğçe Karaoğlan, Hasan Yağız, Nurettin Sönmez ve Erkan Taşdöğen gibi birbirinden önemli isimler rol alıyor.

Lale Devri’ndeki Patrona Halil İsyanı’nın içyüzünü, isyanı kimlerin, nasıl başlattığını ve o dönemde yaşanan komploları anlatan Osmanlı’da Derin Devlet’in ilk bölümünün çekimleri 15 günde tamamlandı.
[reklam]
AKSİYON SAHNELERİ GÖZ DOLDURUYOR

Dizide Pehlivan Halil karakterini oynayan başrol oyuncusu Orhan Kılıç, bu çekimlere, Almanya’dan özel olarak getirtilen 9 kişilik aksiyon ekibiyle birlikte hazırlanıyor.

Dünyaca ünlü Hollywood filmlerinin aksiyon sahnelerinde yer alan aksiyon ekibiyle gece gündüz demeden çalışan Kılıç, bu çekimlerde hiç zorlanmadığını, tam tersine büyük keyif aldığını belirtti.

Havada uçarak yapılan kılıç dövüşü sahneleri ve yakın dövüş sahneleriyle göz dolduran Kılıç: “ Gerçek ve tarihi bir kimlik olan Pehlivan Halil karakteri Osmanlı Derin Devlet dizisiyle hafızalara kazınacak. Çekimlerde oldukça zorlu sahneler var. Ancak bu çekimlerde dahi dublör kullanmıyoruz.” dedi.

Dizide Osmanlı’nın en güçlü kadın sultanlarından biri olan Kösem Sultan’ı oynayan Perihan Savaş: “Dönem dizilerinin tarihe olan ilgiyi artırdığını düşünüyorum. Kösem sultan çok zeki bir kadın. Onun tarihe olan etkisi ve gücü tartışılmaz. Örnek alınacak ve alınmayacak yanları da var tabi ki. Hayatını okuduğumda çok etkilenmiştim. O nedenle bu dizide yer almaktan dolayı mutluyum” dedi.

Kocaeli SEKA Kağıt Fabrikası’nda kurulan dev platoda sürdürülen çekimlerde yaklaşık 300 kişi görev alıyor. 36 bin metrekare kurulu dekorda, Osmanlı’nın ve Lale Devri’nin ihtişamı, dekor ve kostümlerle tasarım ekipleri tarafından birebir yansıtılıyor.

 

Dizinin 2. bölüm fragmanını izlemek için tıklayın!

 


 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin