Otomobillerde bulunabilen hız sabitleyici cihazın 1945'te ilk patentini alan Ralph Teetor, 5 yaşından beri hangi durumdadır?

Her bölümüyle izleyicileri ekrana bağlayan Kim Milyoner Olmak İster yarışmasının yeni bölümünde "Otomobillerde bulunabilen hız sabitleyici cihazın 1945'te ilk patentini alan Ralph Teetor, 5 yaşından beri hangi durumdadır?" sorusu soruldu ve cevabı izleyenler tarafından merak ediliyor. Cevabı bilinmeyen sorunun detayları haberimizde..

Volkan Küçükel
23 Mart 2019 - 22:38
Gündem

Otomobillerde bulunabilen hız sabitleyici cihazın 1945'te ilk patentini alan Ralph Teetor, 5 yaşından beri hangi durumdadır? sorusu Türkiye'nin en beğenilen yarışma programı Kim Milyoner Olmak İster'de, 23 Mart Cumartesi akşamı yayınlanan bölümde soruldu. İzleyicilerin merakla öğrenmek istediği sorunun doğru cevabını haberimizin detaylarından öğrenebilirsiniz.

Otomobillerde bulunabilen hız sabitleyici cihazın 1945'te ilk patentini alan Ralph Teetor, 5 yaşından beri hangi durumdadır?

Bu akşam ATV ekranlarında yayınlanan, dünyanın en çok seyredilen ve en çok kazandıran bilgi ve kültür yarışmasında sorulan "Otomobillerde bulunabilen hız sabitleyici cihazın 1945'te ilk patentini alan Ralph Teetor, 5 yaşından beri hangi durumdadır?" sorusu çok merak edildi. Bu aşamada sorulan soru ve cevap şıkları aşağıdaki gibiydi;

Otomobillerde bulunabilen hız sabitleyici cihazın 1945'te ilk patentini alan Ralph Teetor, 5 yaşından beri hangi durumdadır?

A- Görme engellidir 

B- Duyma engellidir

C- Bacakları yoktur

D- Kolları yoktur

Bu sorunun doğru şıkkı A- Görme engellidir olmalıdır.

19-03/23/ralph-teetor.jpg

Yakıt tasarrufu sağlayan bir sistem olan hız sabitleyici diğer bir deyişle Cruise Control'ün icadını gerçekleştirilen Ralph Teetor görme engellidir.

19-02/09/murat-yildirim-foto.Jpeg

Murat Yıldırım kimdir?

13 Nisan 1979 senesinde Konya'da dünyaya gelen başarılı oyuncu an itibarıyla 39 yaşındadır. Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü mezunudur. Gençlik yıllarından beri tiyatro ve oyunculuğa meraklı olan Murat Yıldırım, öğrenci olduğu senelerde Yıldız Teknik Üniversitesi oyuncuları bünyesinde üç sene boyunca amatör olarak tiyatro ile ilgilenmiştir.

2003 senesinde ekrana gelen Ölümsüz Aşk dizisi ile televizyon ekranlarına ilk adımını atmış fakat bu dizi sadece 11 bölüm yayında kalmıştır. İzleyiciler tarafından Büyük Yalan ve Bütün Çocuklarım dizileri ile fark edilmeye başlamıştır.  Günümüze dek Fırtına, Asi, Suskunlar gibi izleyiciler tarafından geçer not alan dizi projelerinde yer almıştır.

19-02/09/murat-yildirim-asi.jpg

Sadece dizi oyunculuğu yapmakla kalmayan Yıldırım Araf, Organize İşler, Kocan Kadar Konuş ve Ayla gibi başarılı sinema projelerinde de kendisini göstermiştir. Fırtına dizisinde başrolde yer aldığı Burçin Terzioğlu ile 2008 senesinde evlenmiş, 2014 senesinde boşanmıştır. 2016 senesinde yollarını birleştirdiği İman Elbani ile mutlu bir evliliği olan Murat Yıldırım şu sıralar atv ekranlarının bir efsane haline gelen yarışma programı Kim Milyoner Olmak İster'de sunuculuk yapmaktadır.

19-02/09/murat-yildirim.jpg

Murat Yıldırım dizileri

- Gecenin Kraliçesi
- Suskunlar
- Aşk ve Ceza
- Asi
- Fırtına
- Büyük Yalan
- Bütün Çocuklarım
- Ölümsüz Aşk

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin