Özcan Alper’den yeni film: ‘Senfoni İstanbul’un çekimleri başladı

Yönetmen ve senarist Özcan Alper’in proje tasarımını üstlendiği ‘Senfoni İstanbul’ isimli filminin çekimleri başladı. Senfoni İstanbul ne anlatıyor? Senfoni İstanbul'da kimler yer alıyor?

Berfin Sengil
11 Ocak 2024 - 17:51
Viral

Bol ödüllü filmi 'Karanlık Gece'nin ardından Özcan Alper'in yeni filminin haberi sinemaseverlerle tarafından ilgiyle karşılandı. Ulusal ve uluslararası festivallerden ödüllerle dönen Özcan Alper'in yeni projesi 'Senfoni İstanbul' sete çıktı.

'Senfoni İstanbul' filminde, İstanbul’un yüzyıllık edebiyat hafızası, roman ve öykü karakterleri üzerinden anlatılacak.

İstanbul’u 1920’lerden bugüne kadar mekan olarak seçen roman karakterlerinin izinde ve onların belleğinden bir anlatı kuran film, farklı mevsimlerde ve farklı oyuncularla çekilecek.

Diken'de yer alan habere göre, proje tasarımını Özcan Alper’in, yönetmenliğini ve senaristliğini ise Uğur Aydedim’in yaptığı filmin görüntü yönetmenliğini Yağız Yavru gerçekleştiriyor. Projenin edebiyat danışmanlığını ise eleştirmen, yazar Semih Gümüş ve akademisyen Sena Hamra Aydın üstleniyor.

Filmin ilk çekimlerinde oyuncu Kevork Malikyan, Tuğrul Tülek, Ozan Çelik ve genç oyunculardan Serap Bilgin, Yağmur Acı ve Mizgin Özel yer aldı. Projenin diğer bölümleri için cast çalışmaları devam ediyor.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin