Özcan Varaylı Röportajı

Filinta dizisine konuk oyuncu olarak katılan Özcan Varaylı ile yaptığımız röportaj..

resim yok
03 Şubat 2015 - 15:58
Röportaj

Filinta dizisinin neredeyse tüm oyuncularıyla röportaj yapmış iken, konuk oyuncu Özcan Varaylı ile de sohbet etmemek olmazdı. Gelecek bölümlerde Eşref karakterini canlandıracak olan Varaylı, çok net olmamakla birlikte karakteri hakkında ufak detaylar veriyor. Tabi dizi ve set hakkındaki düşünceleri, gelecek planlarını da sorduk..

 


Konuk oyuncu olarak buradasınız galiba? Biraz bahseder misiniz?

-          Evet, konuk oyuncu olarak rol alıyorum ve bir tetikçi rolündeyim. Enteresan bir karakter, geçmişi peşini bırakmayan bir adamı oynuyorum. Birkaç görev veriliyor ve yerine getirmesi emrediliyor. Şimdilik bu kadar.


Senaryoyu ilk gördüğünüzde ne düşündünüz?

-          Bölüm başrolü gibi bir karakter. Senaryoyu çok beğendim. Bir de dostlarım var arada onları da kıramadım, normalde oyuncu olarak bu tür bölümlük işler yapmıyorum. Güzel de bir iş, sanırım iyi olacak. Hem de her bölümü film tadında çekilen bir dizi ve her bölümde farklı hikaye olması da sıkmaz izleyiciyi.


Sizi televizyonda görenler genelde “Cerrahpaşalı Halit” olarak tanıyor. Filinta’daki karakteriniz, bu imajdan kurtulmanız için bir fırsat olabilir belki?

-          O adam eğer hep öyle mülayim kalsaydı iyiydi de yine aldı eline silahı. (gülüşmeler)


Şu an konuk oyuncu olarak yer aldığınız Filinta’da oynamak istediğiniz bir karakter oldu mu?

-          Filinta Mustafa’yı oynamak isterdim tabi ama yaş olarak onu oynayacak bir konumda değilim. Bunun dışında Abdullah’ı oynamak isterdim, tipi çok hoşuma gidiyor. Einstein tipinde falan hafif kırık tipi var. Uç karakterleri seviyorum herhalde.


Filinta Mustafa’yı nasıl buluyorsunuz?

-          Çok başarılı bir arkadaşımız, beğendim ben. Oyunculuk mesleği, algılarınızın ne kadar açık olduğuna bağlı. Eğer algınız açıksa, hayatı yaşarken bakmayıp da görüyorsanız; yine hayatı yaşarken hiç bilmediğiniz bir şeyi yapabilirsiniz. Her rolü oynayabilirsiniz. Mustafa da böyle biri, genç ve yakışıklı da.


Kadı Giyaseddin nasıl peki? Mahkemeyi nasıl değerlendiriyorsunuz?

-          Kadı, bir minderde bağdaş kurup oturur. Öyle tasfir ediyorum kafamda, bilemiyorum. İşte suçlu gelir karşısında dikilir, anlatır, Kadı onu dinler, cezasını keser ve gönderir. Ama bayağı bir Cumhuriyet mahkemesi gibi bir mahkeme yapılmış. Bilmiyorum tabii ki de zamanın şartları onu gerektiriyor.


Set hakkında ki düşüncelerinizi öğrenebilir miyiz?

-          Çok eğlendim çalışırken. Bu burada sekiz ya da dokuzuncu günüm. Arkadaşların hepsi çok yardımsever. Dekor ve set inanılmaz güzel yapılmış, sanat grubunun ellerine sağlık diyorum başka bir şey diyemiyorum. Ciddi anlamda çok güzel. Umarım bu setle işleri bittikten sonra da -tabi inşallah uzun süre devam eder de- başkaları tarafından kullanılır.


Farklı projeleriniz var mı?

-          İki tane sinema filmi projemiz var. Biri Mart’ın ilk haftası başlayacak, diğeri de Nisan sonu gibi başlayacak. Çünkü Bakü’de çekeceğiz büyük çoğunluğunu. Havaların yumuşayacağı bir zamana denk getirmeye çalışıyorlar sanırım. Filmlerden biri sosyal sorumluluk projesi, henüz senaryosunu görmedim, büyük ihtimalle onay alınması gerektiği için. Diğeri “Ermeni Soykırımı”na karşı “yoktur böyle bir şey” diye yapılacak politik bir film. Aslında bizim niyetimiz kışın çekip, 24 Nisan’da vizyona sokmaktı, ancak olmadı. Geç girecek.


Kaçırmak istemediği bir uçuş yolculuğu için sohbetimizi burada sonlandırıyoruz. 


Fotoğraf galerisi eklenecek..

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin