Özdemir Erdoğan'dan ilginç açıklamalar!

Özdemir Erdoğan, Yeni Aktüel dergisinden Arda Uskan'a konuştu: ''Dünya starı olmam için Amerikalılar'ın yaptığı teklifi 'Ben bu oyunu oynamayacağım' diye geri çevirdim. Sonra Tarkan aynı tuzağa düştü.''

resim yok
26 Eylül 2013 - 09:41
Röportaj

Özdemir Erdoğan, Yeni Aktüel dergisinden Arda Uskan'a konuştu: ''Dünya starı olmam için Amerikalılar'ın yaptığı teklifi 'Ben bu oyunu oynamayacağım' diye geri çevirdim. Sonra Tarkan aynı tuzağa düştü.''

Türk ezgileriyle cazı ustalıkla birleştiren Özdemir Erdoğan, yıllar sonra sahnelere döndü. Ünlü sanatçı, müzik direktörlüğünü Sezen Aksu'nun yaptığı Nişantaşı-Frankie'de salı geceleri sahneye çıkmaya başladı.

Usta sanatçı; sahnelere dönmesinden masonluğa kadar hakkında merak edilen pek çok konuyu anlattı...

Neydi seni canlı performanslardan böylesine uzak tutan?

Gazino hayatından sıtkım sıyrılmıştı. Geçenlerde Osman Kavran'ın çocuklarından bir teklif geldi; KüçükçiftlikPark'ta eski gazino kültürünü canlandırmak istiyorlarmış. Beni Hülya Avşar'ın kadrosuna almak için çok ısrar ettiler, "Yok" dedim; "Ben artık işin keyif tarafındayım."

 

SEZEN'E ÇOK GÜVENİRİM

Yıllarca çalıştın gazinolarda, artık gına gelmiştir sanırım.

Hem de nasıl... Frankie'nin müzik direktörlüğünü Sezen (Aksu) yapıyor. Onun estetik değerlerine çok güvenirim; çok eski dostumdur.

Kısmet bugünlereymiş...

Başta beni aradıkları zaman Sezen'in adını vermediler, ben de pençe penç pazarlık ettim. Sonra öğrendim; açtım telefonu, "Sezen bunu söylesen para pul bile konuşmazdım" dedim.

Şimdi o eski güzel şarkılar yok. Sence neden?

Ben genç müzisyen arkadaşlarıma hep şunu söylerim: Önce 1950 ile 80 arasındaki caz klasik parçalarını iyice hazmedeceksiniz; ondan sonra beste yapmaya kalkacaksınız.

 

BEN MASONDUM

Okuyanlar açısından da öyle, değil mi?

Tabii... Bu nedenle o zamanlar müzikte, edebiyatta uzun soluklu eserler çıkabilmiş. Bir de gençliğe dört bir koldan iyi bir yaşam sunuluyor. Ama o iyi yaşama nasıl ulaşacağı konusu küçük konserveler şeklinde veriliyor; "Yer, zaman uygun olacak, adamını bulacaksın, belirli yerlere mensup olacaksın..." diyorlar.

Sen de masonluktan gelmedin mi?

Ben masonluktan gittim.

O topluluğa neden girdin?

Eşimin ailesi masondu ve beni hep asosyal olmakla eleştirirlerdi. "Hep Don Kişot'luk yapıyorsun, biraz insan içine gir" diye başımın etini yerlerdi. Masonlukta 'üstat'lığa kadar yükseldim ama belirli bir zaman sonra fark ettim ki, benim anlayışıma göre bir özgürlük ortamı yok orada...

Bu güçler dünyayı mı yönetiyor?

Tabii, her ülke için bir model çiziyorlar. Ben Arif Mardin'in desteği ile Türkiye'den gidip Warner Bros'un patronuyla konuşan ilk adamım. 1980 başında yaptığım caz şarkılarını götürdüm dinletmek için. Bana "İyi bir müzisyensin ama bu yaptığın Türkçe şarkılarla hiçbir şansın yok senin" dedi. Ben de "Ben bu oyunu oynamayacağım" deyip döndüm; iyi ki de öyle yapmışım. Sonra Tarkan aynı tuzağa düştü; Atlantic ile bir anlaşma yapacağım diye uğraştı didindi, elindeki paraları bitirdi... Oyaladılar, oyaladılar çocuğu; sonunda "Kardeşim sen dünya starı olmaktan filan vazgeç, git Türkiye'nin starı ol" dediler.[reklam]

SEZEN'İ BEN YAKTIM

'Küçük Bir Aşk Masalı' ve 'Keman Öğretmeni' Sezen Aksu ile birlikte yaptığınız unutulmaz şarkılardı...

'Küçük Bir Aşk Masalı'nın şöyle bir hikayesi vardır: Sezen arayıp "Eurovision elemelerine birlikte katılalım" dedi. "Ben bunlarla kavgalıyım. Sen Neco ile filan söyle şarkıyı, hem eli yüzü düzgün biri olur yanında" dedim. Neyse; "İlla seninle söyleyeceğiz şarkıyı" diye tutturdu Sezen. "Yahu sana da zararım olur" filan dediysem de dinletemedim. Girdik elemelere ama dereceye giremedik.

"Sezen'i yaktım" diyorsun yani...

Yaktık ama o dostluk devam etti. Bizim her telefonumuz en az bir saat sürer.

 

AJDA PEKKAN'I ROL MODELİ YAPTILAR

Masonlar Türkiye'nin kültürünü mü bitirmek istiyor?

Masonlar değil ama onların yakın olduğu büyük devletler ve büyük çevreler istiyor. "Biz Türkiye'de böyle bir düzen istiyoruz" dediler ve rol modeller yarattılar. İlk rol model kim biliyor musun? Atatürk... Giyimiyle kuşamıyla, balolarla, danslarla ülkenin çehresini değiştirdi.

Bunu eleştirel anlamda mı söylüyorsun?


Katiyen... Ama giderek değişti bu rol modeller; 50'lerde Zeki Müren, 70'lerde Bülent Ersoy, 80'lerde Tarkan çıktı... Ajda Pekkan çıktı... Yaşamıyla, saçıyla, başıyla Türk kadının önderi oldu.

 

İNSANLARI KULLANIYORLAR

Bunların hepsi mi mason?

Hayır ama masonluk modeline yakın kişiler. Mason olmak için zaten kafanın dolu olması lazım. Bunlar insanları kullanıyorlar. Michael Jackson'ı büyük prodüksiyonlarla ortaya çıkarmışlar ama uygun davranmayınca hemen sildiler.

 

 

AHU TUĞBA'NIN TÜRK SİNEMASI VE DİZİ SEKTÖRÜNE DAİR BOMBALAMALARI BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin