Özel Haber I Nicholas Cage'li "Emeklilik Planı" filminden ne beklemeli?

Başrollerinde ünlü oyuncu Nicholas Cage ve Ashley Greene’in yer aldığı aksiyon-komedi türündeki film “Emeklilik Planı / The Retirement Plan” beyazperdede seyirciyle buluşmaya hazırlanırken Diziler.com olarak filmin ön gösterimini izleme fırsat bulduk. Peki “Emeklilik Planı / The Retirement Plan” filminin konusu ne? “Emeklilik Planı / The Retirement Plan” filminde kimler rol alıyor? “Emeklilik Planı / The Retirement Plan” filmi uyarlama mı? “Emeklilik Planı / The Retirement Plan” filmi nerede çekildi? “Emeklilik Planı / The Retirement Plan” filmi ne zaman vizyona giriyor? Nicholas Cage kimdir? Ashley Greene kimdir?

Volkan Usta
27 Eylül 2023 - 09:10
Kültür Sanat

Aksiyon-komedi severleri adrenalin dolu bir dünyaya sürükleyecek, Emeklilik Planı beyazperdede seyirciyle buluşmadan önce Diziler.com olarak filmin ön gösteriminde bulduk kendimizi. Peki “Emeklilik Planı / The Retirement Plan” filminde ne umduk ne bulduk? İşte detaylar!

23-09/26/mv5bymm4mwrkzgityzlizs00mzgwlthhmzitotlhotrintq4mgzjxkeyxkfqcgdeqxvymti4mjiynji-_v1_.jpg

FİLMİN KONUSU:

Cayman sahillerinde mütevazı bir emekli hayatı yaşayan Matt’i (Nicholas Cage) bu hayattan çekip çıkaracak tek bir şey vardır: kızı (Ashley Greene) ve torununun (Thalia Campbell), peşlerine düşen suç örgütünün pençesinden kurtarmak! Ne yazık ki birbirine kavuşan ailenin saadeti, çete liderinin izlerini sürmesiyle yarım kalır. Bu yüksek aksiyon kovalamaca Ashley’e babasının gizli geçmişine dair gerçekleri gösterecektir. 

23-09/26/emeklilik-plani-_-fragman-_-29-eylul-0-40-screenshot.png

FİLMDE HANGİ İSİMLER ROL ALIYOR?

Başrollerdeki Nicolas Cage ve Ashley Greene’e, Ron Perlman, Jackie Earle Haley, Joel David Moore, Ernie Hudson, Grace Byers, Rick Fox ve Lynn Whitfield eşlik ediyor. Filmin yazar ve yönetmen koltuğunda ise Tim J. Brown oturuyor. 

23-09/26/emeklilik-plani-_-fragman-_-29-eylul-0-36-screenshot-2.png

EMEKLİLİK PLANI FİLMİNDE BAKIŞ AÇIMIZ NE OLDU

Film anlayamadığımız bir aksiyonla başladı fakat dedik ki "tamam ya bir aksiyon ve birazda komedi ile harmanlanmış bir film izleriz artık." Fakat çokta beklediğimiz gibi olmadı desek yeridir. Aksiyon beklediğimiz gibi pek çıkmasa da yine de izlenebilir bir hareketlilik var diyebiliriz bu filmde. Komedi unsurları ile gülme eşiğiniz çok yüksek değilse size keyifli anlar yaşatabilir. Fakat iyi veya kötü bir yorum yaparsak biraz iyi ve birazdan fazla kötü olmuş sanırım bu film. Nicholas Cage hatrına izlenebilir mi elbette ama tabi yorumu yine sizlere bırakmak gerek. Birkaç filmin harmanlaması gibi olmuş dersek yanılmayız fakat biraz da çorba etmeselermiş bu güdüyle hareketle çok daha iyi olurmuş. Cage eskiden devlete çalışan bir suikastçı rolü ile karşımıza çıkarken artık "emekli" olmuştur. Hem de arama motoruna "retirement" yazdığınızda görsellerde çıkan tarzda bir emeklilik hayatı yaşamaktadır. Fakat gün gelir kızı Ashley'nin (ki Ashley Greene'i severiz!) başı kötü adamlarla derde girer ve baba ile kızı yıllar sonra bir araya gelir hem de 12 yaşındaki torunu da yanında cabasıdır. Dede Matt (Cage) ise hem kızı hem de torununu hayatı pahasını korumaya kararlıdır. Ki filmde rol anlamında en başarılı kişinin Sarah yani Matt'in torunu (Thalia Campbell) denebilir. Gel gelelim filmin unsurlarına... Çok fazla absürd şey vardı filmde fakat bunların birçoğu gözümüze sokulduğu için pek güldürmüyor. Ama Nicholas Cage için onlara da sabredebiliriz diyelim. Ama gelin görün ki, kurgu ve senaryo anlamında vasat bir performans var desek çokta büyük konuşmuş olmayız. Elbette film izlenmez mi tabii ki izlenir ama umarım bu film için boş bir gününüz fazlasıyla vardır... Şunu da ekleyelim "Emeklilik Planı" filmi gerçekten isminin hakkını veriyor, çünkü filmde cidden ya oyunculuktan "emekli" olan ya da yakın gelecekte "emekli" olacak birçok oyuncuyu görmek mümnkün...

23-09/26/emeklilik-plani-_-fragman-_-29-eylul-0-50-screenshot.png

Ülkemizdeki dağıtımını TME Films’in üstlendiği Emeklilik Planı29 Eylül’de sinemalarda olacak.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin