Özge Özpirinçci'ye büyük onur!

Özge Özpirinçci, 'Kayıp' filmindeki performansıyla The London International Filmmaker Festival etkinliğinde 'en iyi kadın oyuncu' kategorisinde ödüle aday oldu.

resim yok
15 Ağustos 2013 - 11:41
Magazin

Büyük gurur! Özge Özpirinçci ülkemizi yurt dışında temsil etmeye hazırlanıyor.

 

EN İYİ KADIN OYUNCU KATEGORİSİNDE ADAY!

 

01 Nisan 1986 doğumlu genç oyuncu Özge Özpirinçci, 'Kayıp' filmindeki performansıyla The London International Filmmaker Festival etkinliğinde 'en iyi kadın oyuncu' kategorisinde ödüle aday oldu.

 

RAKİPLERİ VAR

 

Özpirinçci, bir kadının farklı yaşlarını oynadığı filmle, 12-18 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek festivalde 9 kadın adayla yarışacak.

 

Bakalım, sevilen aktris nasıl bir sonuçla ülkemize geri dönecek...

 

GENÇ OYUNCUN RAKİPLERİ ŞÖYLE:

 

- Gemma Atkinson

- Leonie Viola Thoene

- Anna Sokur

- Dafina Berisha

- Angela Walsh

- Catlin Harris

- Claire Dodin

- Chrissy Teckett.

 

PİRİNÇCİ'NİN ROL ALDIĞI YAPIMLAR

 

Özge Özpirinçci, 1 Nisan 1986 tarihinde, İstanbul’da dünyaya geldi. İlköğretimini bu şehirde tamamlayan Özpirinçci, lise eğitimi için AFS (Öğrenci Değişimi) programı ile bir yıllığına gittiği A.B.D.’yi tercih etti.

Sabancı Üniversitesi’ni kazanan ve bu üniversitede Yönetim Bilimleri okuyan Özpirinçci, 2008 yılında mezun oldu. 2007-2008 yılları arasında, Cesaretin Var Mı Aşka adlı T.V. dizisinde Ebru karakterini canlandıran genç oyuncu, Eti Browni, Cornetto ve Coca-Cola gibi tanınmış firmaların reklamlarında rol aldı.
[reklam]
Özpirinçci, Kanal D’nin beğenilen gençlik dizisi Kavak Yelleri’nde, 2008-2009 yılları arasında kanser hastası olan Ada adlı karakteri canlandırdı. Kavak Yelleri’nin ardından, Show T.V.’de yayınlanmakta olan Melekler Korusun adlı dizide İpek Taşkır karakterini canlandırdan Özpiriçci, bu rolle ilk defa başrol oyuncu olarak bir yapımda yer alma fırsatını yakaladı.

Başarılı oyuncunun yer aldığı ilk sinema filmi, Zülfü Livaneli’nin senaryosunu yazdığı ve yönettiği Veda oldu. Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatının anlatıldığı filmde genç oyuncu, Fikriye Hanım’ı canlandırdı.

Pirinçci ayrıca 2010'da Show TV kanalında yayınlanan ve 11 bölüm sürüp yayından kaldırılan Deli Saraylı isimli dizide altı dil bilen "Dilruba" karakterini canlandırmıştır. Anadolu Kartalları filminde ise üstteğmen Ayşe Dinçer'i canlandıran oyuncu atv'de yayınlanan Al Yazmalım dizisinde başrol olan Asiye karakterini oynamıştır. TRT Okul'da yayınlanan Toplu Hayat adlı programda sunuculuk yapan başarılı oyuncu Kayıp filminde de rol almıştır.

 

 

ÜNLÜ OYUNCU ÇİFTİN MACERA DOLU TATİLİ! DETAYLAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin