Pis Yedili'nin Esma Sultan'ı hakkında bilmedikleriniz!

Ayşegül Aldinç, uzun bir aradan sonra Harper's Bazaar dergisinden Işık Cansu Canayak'a kendini anlattı:

resim yok
02 Temmuz 2013 - 12:04
Magazin

Yıllar önce başından bir evlilik geçen Ayşegül Aldinç; çocuk olmadığı takdirde evliliği bir oyuna benzetiyor: Ama ben öyle olmaması gerektiği şeklinde yetiştirildiğim için evliliği biraz fazla ciddiye aldım; o zaman da olmadı.

Kendine has konuşma tarzı, farklı cümleleri, pek çok yeteneği, doğal bir seksapeli, sağlam fikirleri var...

 

Samimi açıklamalar

Pis Yedili'nin Esma Sultan'ı Ayşegül Aldinç, uzun bir aradan sonra Harper's Bazaar dergisinden Işık Cansu Canayak'a kendini anlattı:

* Güzellik ile seksi olmanın ayrı şeyler olduğunu düşünüyorum. Güzel doğabilir ya da sonradan olabilirsiniz. Seksilik ise olunmaya çalışıldığında yakalanamayan bir şey. Eğer harcadığın çaba seni doğal olmaktan uzaklaştırıyorsa -ki genelde öyledir- boş ver. Çünkü öyle daha cazipsin.

* Oyuncu kumaşı olan bir şarkıcı ve şarkı söyleyebilen bir oyuncu diyebilirsiniz bana. Ama titri tam olarak okuyacaksak; başına, eski adıyla Tatbiki Güzel Sanatlar olan Marmara Üniversitesi Seramik Fakültesi mezununu da ekleyebiliriz.

ÖĞRETMENLİK YAPTIM

* Küçüklüğümden beri hem annem gibi öğretmen, hem babam Orhan Aldinç gibi köşe yazarı, hem şarkıcı, hem de oyuncu olmak istedim. Çok uzun yıllar önce yalnızca altı ay süren kısa bir evlilik yaşadıktan sonra bir süre ortaokulda resim ve müzik öğretmenliği yaptım.

* Hayatımla ilgili en önemli kararlardan biri; Eurovision seçmelerine katılmak oldu. 1981 yılında Modern Folk Üçlüsü ile Türkiye'yi İrlanda'da temsil ettik ve böylece önümde müzik yolu açıldı. Sonraki yıllarda gelen bir oyunculuk teklifi ile 'Acımak' adlı dizide bir öğretmeni canlandırdım. Şu anda yer aldığım 'Pis Yedili'de de yine bir öğretmeni canlandırmam belki de hayatımda açılan öğretmenlik parantezinin içinde yer alıyordur.

BAKMAK VE GÖRMEK...

* Yaşamdaki hiçbir şey tesadüf değil. Hayat bizim önümüze fırsatlar sunuyor ya da biz samimiyetle isteyip, doğru okumalar yapıp kararlı olduğumuzda hedeflerimize ulaşabiliyoruz. Önümüze çıkan her şeye bakmayı, daha önemlisi onları görmeyi bilmek gerek. İkisi birbirinden çok farklı.
[reklam]
* İyi ki bu anne babadan bu yüzyılda doğmuşum. İyi ki şarkıcı ve oyuncu olmuşum. İyi ki derdimi yazarak iyi anlatabilmek gibi bir özellikle donanmışım. Ve iyi ki sezgisel bir insanım.

ORTALIK AÇIK PAZAR

* Bulunduğumuz zeminler kaygan... Ortalık açık pazar... Böyle olunca, günümüzde 'adam satmamak' değerli bir özellik olsa gerek! Dostlarım genelde eski dost sınıfına girer. Ama yeni insanlar tanımaya da kendimi hiç kapamadım. Kimin ne olduğu konusunda eskisine oranla önsezilerime dayanarak daha çabuk karar veriyorum. Yıllar size hassas terazi özelliğini bir şekilde kazandırıyor.

* İnsanın 'çok dostu olması' yalanına inanamam. Bu, olsa olsa tanışı bol olma durumu ya da ortak menfaatlerin söz konusu olduğu bir araya gelme halidir. Hâlâ ve onca zaman sonra bile birine kendinizi anlatma gereği duyuyorsanız; karar verme vaktinin geldiğini görüyorsunuz.

FAZLA CİDDİYE ALDIM

* Sadece bir kez evlendim. Eğer çocuğun yoksa, oyun gibi bir şey aslında evlilik. Ama ben evliliğin öyle olmaması gerektiği şeklinde yetiştirildiğim için sanırım, biraz ciddiye aldım. Böyle bakınca da olmadı. Çocuk yapmak istememe kararımın ise hep arkasında durdum. Keşke masallardaki 'Sonsuza dek mutlu yaşadılar' cümlesi gerçek olabilseydi. Ama öyle değil.

* Yıllar içinde öncelikleriniz değişiyor. İlk gençlikte daha deli göz oluyorsun. Tek isteğin 'Beni sevsin' oluyor. Sonra sevmenin erdemini ve hoşluğunu yakalıyorsun. İlerleyen zamanlarda bunun üzerine hayata benzer pencerelerden bakma ve ortak keyifler yaratma konforunu eklediğinizde çok güzel bir hal alıyor. Kıymet bilir olmak çok önemli bir meziyet; hele ki günümüzde.

 


ÇOK TATİL İNSANI DEĞİLİM

* Çalışmadığım zamanlar şehri beklerim. Tuhafınıza gidebilir; çok tatil insanı değilim. Hele o sıralar bir de kafam doluysa... İnsan gittiği yere kendini de götürüyor zira.

* Çağı yakalamaya, sağlıklı beslenmeye, spor yapmaya ve bütün bunları bir yaşam biçimi haline getirmeye çalışıyorum. Adı üzerinde; çalışıyorum. Düzenli olarak yürüyor ve yüzüyorum. Çok yağlı, ballı yiyecekler yemiyorum. Ama canım isteyince de kendime engel olmuyorum. Zaten sporu hayatınızın bir parçası yapmışsanız, kilo almıyorsunuz.

SÜRPRİZ BİR PROJEM VAR

* Yıllardır hayata geçirmeye çalıştığım akustik düzenekte şarkılar söyleme hayalim ile meşgulüm. Bunu sahneye de taşımayı istiyorum. Bununla ilgili sürpriz bir projem daha olacak. Dizi çekimleri yüzünden önceliği doğal olarak ona vermek zorunda kalmam, şarkılarımı dinlemek isteyenleri bir parça kızdırıyor; biliyorum.

İDARE EDERİM

* Bizim mesleklerde; sen ne dersen de alt metni okuyan, algısı gelişmiş bir kitle var. Samimi misin, değil misin anlıyorlar. Ben, kimin yanında kendimi rahat hissediyorsam; onunla iş, özel ya da günlük hayata dair ilişkimi sürdürürüm. İdare etmek keyfiyeti eğer tek taraflı değilse onu da yaparım. Ama bir yere kadar. Hayat boyu hep dengede kalmaya çalıştım.

 

 

PİS YEDİLİ 71. bölüm fragmanını izlemek için tıklayın!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin