RTÜK'ten Kadın dizisine 'çarpık ilişki' cezası kesildi!

Fox ekranlarının sevilen ve ilgiyle izlenen ödüllü dizisi Kadın'a, RTÜK'ten 'çarpık ilişki' cezası kesildi. İşte detaylar!

Merve Mutlu
06 Aralık 2018 - 12:35
Magazin

Başrollerinde Özge Özpirinççi ve Caner Cindoruk'un yer aldığı, Seray Kaya , Feyyaz Duman ve Bennu Yıldırımlar gibi başarılı oyuncuların yer aldığı Kadın dizisi, ilgiyle izlenmeye devam ediyor. Öldü sandığı eşinin ardından, iki çocuğu ve hastalığıyla, parasızlık içinde mücadele veren bir kadının, Bahar'ın, hayatını anlatan ödüllü diziye RTÜK'ten ceza geldi.

Dizi birbiri ardına heyecanlı ve şaşırtıcı gelişmelerle devam ederken izleyicileri duygu seline sokarken, Japon yapımı "Woman" dizisinden uyarlanan bu dizi reytinglerdeki yerini asla kaybetmiyor.

18-12/06/kadin-dizisi.jpg

Dizide Özge Özpirinççi'nin canlandırdığı Bahar karakterinin hastalığı asıl tema idi. Seray Kaya'nın canlandırdığı üvey kardeşi Şirin'in, Bahar'ı kıskanması ve ona ait olan şeylere sahip olma isteği ilk bölümden beri izleyicilerin nefretini kazanmıştı. Bahar'a uyacak olan iliğin Şirin'de olması ise dizinin kırılma noktasıydı.

Caner Cindoruk'un canlandırdığı ve öldü sanılan, Bahar'ın eşi Sarp, yıllar önce yaşadıkları nedeniyle Türkiye'den gitmek zorunda kalmış, kendisine Bahar ve çocukların öldüğü söylendiği için de kendisine yeni bir hayat kurmuştu. Sarp'ın yeniden ortaya çıkışı ise her şeyi değiştirdi. 

Başına Şirin yüzünden belalar alan ve kendine yeni bir hayat kurmak zorunda kalan Sarp, Bahar'ın ve çocukların yaşadığını öğrenince onlardan uzak kalamadı. Bahar'ın hastalığını öğrenince ise elinden geleni yapacaktı. Üvey kardeş Şirin'den iliğini vermesini isteyen Sarp, Şirin'den ahlaksız bir teklif aldı. Şirin, kendisiyle çıplak fotoğraflar çekilmesi karşılığında iliğini vermeyi kabul etti. Amacı o fotoğraflarla Bahar ve Sarp'ı birbirinden ayrı tutmaktı.

Şirin Sarp'a şantaj yapıyor!

18-12/06/kadin-dizisi-sirin.jpg

Şirin, fotoğraf çektirme talebinin kabul edilmesinin ardından Bahar'a iliğini verdi ve Bahar sağlığına kavuştu. Ama artık Sarp o fotoğraflar yüzünden Bahar'dan uzak durmak zorunda kalacaktı.

Ancak RTÜK için bu iş bu kadar basit değildi. RTÜK'ün dün gerçekleştirilen toplantısının konusu, aile yapısının korunması ve toplum sağlığına zarar verici nitelikte olduğu değerlendirilen yayınlardı. Bu kapsamda, FOX TV'de yayımlanan ve reyting sıralamalarında üst sıralara yerleşen 'Kadın' isimli dizide bir baldızı canlandıran karakterin, Şirin'in, acil ihtiyacı olan ablasına ilik vermeye, eniştesiyle uygunsuz fotoğraflar çektirmek suretiyle razı olduğu ve bu fotoğrafları da şantaj için kullanmayı planladığının gösterildiği belirlendi.
Dizide bu ve benzeri başka sahneler de tespit eden Üst Kurul, bu durumun toplumun milli ve manevi değerlerinin, genel ahlakın ve ailenin korunması ilkesine aykırı olduğu kanaatine vararak, idari para cezası uygulanmasını kararlaştırdı.

 

 

 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin