Payitaht Baltalı Hano (Merve Kızıl) kimdir? Hayatı hakkında merak edilenler...

Payitaht Abdülhamid Baltalı Hano kimdir? Gerçek tarihte yaşamış mıdır? Nasıl öldü? Hayatı hakkında merak edilenler...

Nurşah
06 Aralık 2018 - 12:45
Yeni Bölüm

Payitaht Abdülhamid Baltalı Hano kimdir? Gerçek tarihte yaşamış mıdır? Karakteri canlandıran Merve Kızıl hakkında merak edilenler haberimizde!

18-12/06/baltali-hano-kim.jpg 

Baltalı Hano hayatı

Payitaht Abdülhamid dizisi ile izlediğimiz Baltolu Hano'nun tarihte yaşamış bir karakter olduğuna dair çeşitli söylentiler bulunmaktadır. Görseldeki kadının o olduğundan söz edilmektedir, fakat net bir bilgi bulunmamaktadır. Baltalı Hano'dan Osmanlı döneminin ilk kadın kabadayısı olarak bahsedilir.

Anlatılanlara göre Baltalı Hano, Hanzade isminde bir kadındır. 12 yaşındaki oğlunun kaçırılması ile hayatı değişmiştir. Oğlunu aramak isteyince sevgilisi onu vazgeçirir. Bunun üzerine sevgilisinden şüphelenen Baltalı Hano, erkek kılığına girerek onu takip eder. Kabadayı olan sevgilisinin bir hamama girdiğini görür. Kendi de peşinden gidince, sevgilisinin oğlunu hamamda pazarladığını öğrenir.

Eline baltayı aldığı gibi hamamda bulunan 21 kişiyi oracıkta öldürür. Oğlunu, kabadayının elinden kurtardıktan sonra kendi mahallesine döner ve kendisi de bir kabadayı olur. İlerleyen zamanlarda ise adam öldürmek ve haraç kesmek suçundan yakalanarak idam edilir...

18-12/06/payitaht-baltali-hano.jpg 

Payitaht Abdülhamid Baltalı Hano

Payitaht Abdülhamid dizisinde ise bu karakter, içindeki tüm hisleri kaybetmiş sert mizaçlı bir kadındır. Sürekli güç ve para peşinde koşan Baltalı Hano, oğlunun öldürülmesi ile bu hale gelmiştir. Payitaht Abdülhamid Baltalı Hano karakteri ise Merve Kızıl tarafından canlandırılmaktadır...

 18-12/06/merve-kizil-kimdir.jpg

Merve Kızıl kimdir?

1988 senesinde İzmir'de dünyaya gelen güzel oyuncu an itibarıyla 30 yaşındadır. 1.79 boyundadır. 9 Eylül Üniversitesi İşletme Bölümü mezunudur. 2009 senesinde düzenlenen Miss Turkey güzellik yarışması ile tanınmıştır. Günümüze dek çeşitli dizi ve projelerde yer almıştır. Şeref Meselesi, Bir Deniz Hikayesi ve Payitaht Abdülhamid güzel oyuncunun rol aldığı diziler arasında yer almaktadır...

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin