Saruhan Hünel, beraat ettiği davaya ilişkin şok açıklamalar yaptı!

Oyuncu Saruhan Hünel yaklaşık 3 yıl önce, kendisine darp uyguladığı ve hakaret ettiği gerekçesiyle dava açan Eda Sönmez'in açtığı davadan beraat etti. Detaylar haberimizde..

Merve Mutlu
28 Aralık 2018 - 11:43
Magazin

Oyuncu Saruhan Hünel, 2015 yılında, eski sevgilisi olan Eda Sönmez'e şiddet uyguladığı ve hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında açılan davadan beraat etti. Hünel, beraatin ardından 2. Sayfa programına konuk olarak içini döktü.

Saruhan Hünel, Kanal D ekranlarında yayınlanan Müge ve Gülşen'le 2. Sayfa programında, hakkında açılan ve beraat kararı çıkan dava hakkında konuştu.

18-12/28/saruhan-hunel-eda.png

"Vücudumun tüm hücrelerine kadar kadına şiddete karşıyım. Kadın dediğiniz annenizdir, kardeşinizdir, teyzenizdir. Ben Sıla ve Ahmet Kural'ın anlık bir şey yaşadığını düşünüyorum benim olayımdaki gibi bir kıskançlık, ünlü olma gibi yan unsurlar olduğuna inanmıyorum." sözleriyle iddiaları reddeden Saruhan Hünel, "Benimki planlanmıştı. Bu olay olana kadar bu arkadaşın ismini kim biliyordu. Kimse. Şimdi herkes biliyor." sözleriyle Eda Sönmez'i kendisi üzerinden prim yapmakla suçladı. 

"Eda Sönmez terk edilmeyi yediremedi"

18-12/28/saruhan.png

"Ünlü olmanın yanı sıra terk edilmişliğin verdiği acı da var. Bakın bana attığı maile: 'Sana olan sevgimi bir nefrete dönüştürdün ama unutma sessiz atın çiftesi pek olur bekle ve gör beni çok hafife aldın. Bütün herkes senin pisliklerini öğrenecek bir gazeteciye kazık atmayacaktın. 4’ünde bu mail geliyor darp raporunu 5’inde alıyor. Ben bu basına yansıyan görüntüyle ilgili hiçbir şey bilmiyorum. Ben onu engelledim ve hayatımdan çıkardım." diyen Saruhan Hünel, bu ifadelerle hakkında iddia edilen her şeyi reddederek kendisine komplo kurulduğunu iddia etti.

18-12/28/eda-sonmez.jpg

Asıl mağdurun kendisi olduğunu belirten Saruhan Hünel'in beraatinin ardından, darp edildiğini iddia eden Eda Sönmez, yaptığı basın açıklamasında:

İstanbul Anadolu 5. Asliye Ceza Mahkemesinde görülüp kesinleşen davada maruz kaldığım şiddet ve hakaretlerle ilgili delillerime ek olarak Taksim'de sokak ortasında darp edildiğime ve hakarete uğradığıma dair kamera görüntülerinin de istenilmesini mahkemeden talep etmiştim. Mahkeme, Taksim'in İstanbul Adliyesi (Çağlayan) bölgesinde kalması sebebiyle dosyaları ayırarak sadece sokak ortasında maruz kaldığım şiddete ilişkin vakıayı İstanbul Adliyesine (Çağlayan) göndermiştir.

Çağlayan Adliyesinde görülen davada ise Beyoğlu Emniyet Müdürlüğünden ve Taksim Polis Merkezi Amirliği'nden mobese kameraları istenmiştir. Ancak bu kurumlardan, olayın yaşandığı tarihten sonra uzun bir süre geçtiği için hem mobese kayıtları hem de civardaki işyerlerindeki kamera kayıtları silindiğine dair cevap yazıları gelmiştir. Dolayısıyla bugün verilen beraat kararı sadece sokak ortasında maruz kaldığım şiddete yönelik iddiamın kamera kayıtlarının silinmiş olması sebebiyle delilsiz kalmasından kaynaklanmıştır. Verilen beraat kararının dayanağı, "Yüklenen suçun sanık tarafından işlenmediğinin sabit olması" değil tam aksine delillerin tespit edilememesinden kaynaklanan "Yüklenen suçun sanık tarafından işlendiğinin sabit olmaması'dır. Bilindiği üzere ceza hukukunda bu hüküm sanığın suçu işlemediğini değil, sadece sanığın suçu işlediğinin tespit edilemediği anlamına gelmektedir. Bu durum da benim şiddete maruz kalmadığım anlamına gelmemektedir. Ayrıca söz konusu beraat kararı henüz kesinleşmemiş olup gerekli itirazlar avukatlarımca yapılacaktır.

Asıl dosyam olan İstanbul Anadolu 5. Asliye Ceza Mahkemesinde ispatlandığı üzere maruz kaldığım şiddet ve hakaretler şahsım nezdinde Türk kadınına yapılmıştır. Zira hiçbir sebeple şiddet ve özelde kadınına karşı şiddet kabul edilemez. Yazdığım hususlar dışında hiçbir iddiayı kabul etmiyorum. Aksinin iddia edildiği durumda karşı tarafın muvafakat etmesi halinde iki tarafın da bilgilerinin yer aldığı tüm mahkeme kayıtları tarafımca kamuoyuna sunulacaktır. Hiçbir kadın adının, medyada şiddete "maruz kalan" sıfatıyla anılmasını istemez. Bu sebeple Saruhan Hünel hakkında verilen cezayı bugüne kadar gündeme getirme arzusu içerisinde olmadım. Ancak bugün karşılaştığım haberlerin Saruhan Hünel'i aklamaya yönelik olduğunu görmüş olmam, durumu açıklama mecburiyeti doğurmuştur.

ifadelerini kullanarak, şiddeti hiçbir şekilde kabullenemeyeceğini ve medyanın Saruhan Hünel'i aklamaya çalışan yapısı nedeniyle böyle bir açıklama yapma gereği hissettiğini beyan etti. 

Saruhan Hünel kimdir?

18-12/28/saruhan-unel.jpg

7 Ocak 1970 doğumlu olan oyuncunun Arap olan anne tarafı Bağdat'tan Türkiye'ye gelmiş, baba tarafı ise Selanikli. Sanat hayatına ilk olarak mankenlikle başladı. Kardeşi Aslı Hünel şarkıcı, babası ise Türkiye dans şampiyonudur. Oyunculuğa Aynalı Tahir ile başlayan oyuncu, Kaybolan Yıllar, Serçe, Yeni Baştan, Araf Zamanı ve Karagül gibi yapımlarda da rol aldı.

 

 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin