resim yok
02 Temmuz 2011 - 00:00

 

Bir yıl önceydi. İngilizce eğitimi için Los Angeles’a gitti. Uzun bir süre kendisiyle baş başa kaldı. Yedi ay sonra ıstanbul’a döndüğünde çok değişmişti. “Ekmek Teknesi” ile tanıdığımız, “Küçük Kadınlar” ile sevdiğimiz o çekingen kız gitmiş, yerine ne istediğini bilen, kendine güvenen, özgür ruhlu bir kadın gelmişti. Rahat ve umursamazdı. Önce Teoman ile arkadaşlığı, sonra Mustafa Altıoklar ile görünmesi dikkat çekti. Birçoğu bunu, popülizmin peşinden koşan bir ünlü taktiği olarak yorumladı. Ama o sustu. Değişimi kariyerine de taşıyan, cici kız rollerinden sıyrılan, şimdilerde “Karakol” dizisinde uyuşturucu bağımlısı bir hayat kadınını canlandıran Ekin Türkmen, artık çok daha rahat ve konuşkan...
 
* Biz sizi “Ekmek Teknesi”nde tanıdık. Daha önce nerelerdeydiniz?            
 
- Babam Ankara’da askerliğini yaparken, annem ziyaretine gitmiş ve sancısı tutmuş. Ankara’da doğmuşum. Babam, inşaat mühendisiydi ve Yozgat’ta bir iş almıştı. Bu nedenle çocukluğum, Yozgat’ın Sarıkaya Köyü’nde geçti. Hayatımın en güzel günleriydi. Bahçemizde tüm sebze ve meyveler vardı. Bahçe, ormana açılıyordu. Hayal gücüm orada gelişti. 
   
* Kardeşiniz var mı? 
 
- Benden 4 yaş küçük bir kız kardeşim var.  
 
* Okula Yozgat’ta mı başladınız?    
 
- 6 yaşında okula gitmek istedim. Yaşım tutmadığı için misafir öğrenci olarak aldılar. Sonra ızmir’e taşındık, okula orada başladım. 
 
* İzmir’den ıstanbul’a nasıl taşındınız?
 
- 10 yıl önce Haliç Üniversitesi Konservatuvar Bölümü’nü kazandım ve ıstanbul’a geldim. 
 
* Tek başınıza ıstanbul’da yaşamak zor olmadı mı?
 
- Hep burada yaşamak istiyordum zaten... istanbul’u çok seviyorum. 
 
* Amerika’ya gitmeye nasıl karar verdiniz? 
 
- Arada beni rüzgâr çağırır ve alıp başımı giderim. Rutin giden şeylerden hoşlanmıyorum. Hayatıma yeni deneyimler katmak istiyorum. Değişimi seviyorum. Mesela eski arkadaşlarım artık yanımda yok. Kalıcı bağlar kuramıyorum. 
 
* Neler yaşadınız orada? 
 
- Telefonumu kapattım. Yedi ay gerçekten kendi kendimle kaldım. 
 
* Döndükten sonra ne değişti?
 
- Bazı doğrularım değişti. Katı kurallarım vardı, magazinde görünmek istemezdim. Daha az röportaj verir, kendimi gizlerdim. Oyunculuğa çok fazla değer atfetmiştim. Disiplinliydim. Sanki dünyanın en önemli işini yapıyordum. 
 
TEOMAN’I ENiŞTE OLARAK TANIDIM
 
* Şimdi nasıl bir Ekin var? 
 
- Öncelikle tipim değişti. Diyet yapmadan kilo verdim. Haz alacak o kadar çok şey buldum ki, yemeği sadece doymak için yiyorum. Rahatladım. Kendimi ve yapmak istediklerimi keşfettim. 
 
* Döndükten sonra kameralar sizi fazla görmeye başladı. 
 
- Her şey ortadaydı. Bu yüzden kameraların bana dönmesinden rahatsız olmadım. Hoşuma gitmedi ama normal bir durum olarak kabul ettim. Eskiden olsa sinirlenirdim. 
 
* Teoman ile nasıl tanıştınız?
 
- Çok ortak arkadaşımız var, o şekilde tanıştık. Benim bir kız arkadaşımla beraberdi. Onu ilk kez enişte olarak tanıdım. 
 
* Ünlüler önce “Arkadaşız” diyor, sonra sevgili çıkıyor. 
 
- Bunu kafama çok taktığımı söyleyemem. Bir sevgilim var ve hâlâ Teoman’la görüşüyorum. Hatta birlikte konserine gittik. Göz var, izan var. Onu arkadaşım olarak çok seviyorum, özel bir insan. 
 
MURAT DALKILIÇ HAYATIMIN ERKEĞİ
 
* Murat Dalkılıç ile Çeşme tatilinizde objektiflere yakalandınız. 
 
- Aslında bir senedir beraberiz. Önceden ilişkiyle ilgili konuşmadık. Yeniydi. Sonuçta bunlar, özel durumlar. Annem ve babam da televizyon izliyor. Adı konulmamış olduğu için görünsün istemiyordum. 
 
* İlişkinizi aileler biliyor mu? 
 
- Evet. Sağlıklı giden bir ilişkimiz var. Artık konuşmamın bir sakıncası yok. Murat’ı ilk tanıdığım andan itibaren hayatımın erkeği olduğunu anlamıştım. 
 
* Ama “Bağlanmayı sevmiyorum” diyorsunuz. 
 
- Murat, zaten yaşam şeklimi değiştirmeme sebep olan kişi. Aidiyet duygum yok, ama ona karşı var. Tüm dengelerim Murat söz konusu olduğunda değişiyor. 
 
* Âşık mısınız? 
 
- Evet. Âşığım ve mutluyum. 
 
* Evlenmeyi düşünüyor musunuz? 
 
- Böyle bir planımız yok. Çocuk sahibi olmak istiyoruz ama zaman ne gösterir bilmiyorum. 
 
* Oynayacağınız rollerle ilgili size müdahale ediyor mu? 
 
- Kararlarıma saygı duyuyor, ama her konuda öncelik ona ait.
 
* Kıskanç bir kadın mısınız? 
 
- Hayır. Kaderciyim. Adil ve doğru bir insanın aldatma olasılığı yoktur. Bir gün başkasından hoşlanıp gidebilir. Bunu doğal karşılayabilirim.
 
HAYAT KADINLARIYLA SOHBET ETTİM
 
*Karakol” dizisinde oynuyorsunuz. “Hayat kadını Songül, benim için iyi bir fırsat oldu” dediniz. Neden?
 
- Hayatımda ilk defa yaptığım bir işi izliyorum. Televizyondaki dizilerde başrolde genellikle iyi kız rolleri var. Burada hayat kadını, ana karakterlerden biri. 
 

*Bu diziye kadar hep hanımefendi rollerinde yer aldınız. Songül’e alıştınız mı? 

 

 
- Birkaç kez hayat kadınlarıyla sohbet ettim. Ağızlarında sakız küfrederek dolaşan insanlar değiller. Bu yüzden Songül’ü o şekilde canlandırmıyorum. Bir kadın, bu hayatı nasıl seçer? Anlayamıyorum. Çok büyük bir dram! 
 
* Dizi dışında başka projeler var mı? 
 
- Evet, bir sinema filmi var. Yönetmen Ömer Vargı, senaryosunu “Nefes! Vatan Sağolsun” filminin senaristi Hakan Evrensel yazdı. Benim çekimlerim temmuzda başlayacak. Film, beş genç pilot adayının hikâyesini anlatıyor. Psikolog rolündeyim. Pilotların yeterliliğini test ediyorum. Karar merciiyim. Çekimlerim, Konya ve ızmir’de olacak.
 
SEKS, DUYGUSAL BİR İHTİYAÇ
 
* Hayat kadınlığı, genelevlerin dışında da meslek kabul edilmeli mi? 
 
- İnsanlar özgürce cinsel hayatlarını yaşasalardı, buna gerek kalmazdı. Bazıları seksi, spor gibi görüyor. Aslında seks, duygusal bir ihtiyaç. Kişinin duygusal bağ kurarak sağlıklı bir cinsel hayatı olsa, geneleve ihtiyaç duymaz. 
 
* Siz ailenizle bu tarz konuları konuşabilir misiniz?
 
- Hayır. Biz de alaturka bir aileyiz. Cinsellik, ailemizde açık konuşulmaz.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin