Şevkat Yerimdar dizisi konusu ve oyuncu kadrosu

Karşımıza ilk olarak beyaz perdede çıkan ve büyük beğeni toplayan Şevkat Yerimdar, dizi projesi olarak çok yakında Fox ekranlarında yayınlanacak. Merakla beklenen dizinin konusu ve oyuncu kadrosunu mercek altına aldık!

Sibel Karagöl
04 Mayıs 2017 - 15:38
Gündem

 2013 yılında sinema projesi olarak büyük ilgi uyandıran proje aynı isimde evlerimize konuk olacak. Dizinin senarosu Erol Hizarcı tarafından yazılırken, yönetmen koltuğunda ise Bülent İşbilen oturuyor. 

17-05/04/p.Jpeg

Limon Yapım'ın üstlendiği dizinin yayınlanan tanıtım fragmanları şimdiden hayran kitlesini meraklandırmayı başardı. Yaz sezonu için komedi türünde hazırlanan Şevkat Yerimdar'ı sinema filminde olduğu gibi yine sevimli oyuncu Özgürcan Çevik canlandıracak.

Dizinin Konusu

Çekimleri hızla devam eden dizi Şevkat ile genç delikanlının başının belası olan Esin'i merkezine alıyor. Asi ruhlu bir mahalle delikanlısı olan Şevkat haksızlığa ve ayırımcılığa tahammülü olmayan ve çabuk öfkelenebilen sıradışı ve sevimli biridir. Aynı zamanda mahallenin afili kahramanı olan Şevkat’in hatırını asla kıramayacağı Cevdet Bey bir gün ondan bir ricada bulunur. Cevdet Bey, Paris’ten dönen kızı Esin’i Şevkat’e emanet eder.  

17-05/04/i9.jpg

Esin ise mahalleye adım attığı ilk gün aklını kaçırır ve dünyadan kopar. Şevkat, Esin’in aklına başına getirmek için  elinden geleni yapar ve bir gün Esin kendine gelir. Esin kendine geldiğinde bambaşka biri olmasıyla hikayemiz başlar. Şevkat’i çileden çıkaran Esin, Şevkat'le sürekli tartışmasına rağmen, genç delikanlı verdiği sözden dönmez: hem Esin’e göz kulak olmaya çalışır hem de ona katlanmaya...

İki arızalı karakterin arasındaki akıllara zarar bir ilişkisini anlatırken samimi sıcak bir mahalede yaşayan bireyleri de ekranlara yansıtacak dizinin oyuncularını ve karakterlerini yakından tanıyalım...

17-05/04/evketyerim.jpg

Dizide Kim Kimdir?

 Şevkat Yerimdar (Özgürcan Çevik)

Adaletsizliğe tahammülsüz bir mahalle delikanlısıdır. Öfke kontrol sorunu olan Şevkat Ankaralı'dır. Sinirli bir karakteri olan mahalle delikanlısı, çabuk parlayıp öfkeyle hareket edebilen mert biridir. İyiliksever ve cömert olan Şevkat bu yüzden hep çulsuz kalır. 

17-05/04/o.jpeg

Esin Uçar (Başak Parlak)

Filmde ki kadın karakter de değişime giden ekip, Şevkat'in başının belası olacak başrolü Başak Parlak'ın oynamasına karar vermiştir. Cana yakın ve eğlenceli bir kız olan Esin ressam, heykeltıraş ve seramikçidir. Üniversiteyi Fransa’da okumuş, on yıl Paris’te yaşamış olup babası zengin bir antikacıdır. Kafası genel olarak karışık olan bu tatlı baş belası damarına basılırsa keçi gibi inatçı olabilir.

Cevdet Uçar (Salih Kalyon)

Babacan bir adamdır. Esin’in babasıdır. Zengin bir antikacıdır. Şevkat’in hem çok değer verdiği hem de ev sahibidir. Çarşıdaki dükkanların tümü onundur. Mahalle sakinleri ve çarşı esnafının sevdiği ve saydığı biridir.

17-05/04/cev.jpg

Niko (Burak Demir)

Marika’nın oğlu, Bahar'ın kardeşi olan Niko çok bilmiştir, hep ermiş gibi konuşur, kıssadan hisse hikayeleri anlatır. Buna karşın ayakları yere basan biri değildir. Şevkat’in kankası olan Niko farklı karakteriyle Şevkat'in başına türlü dertler açacaktır.

17-05/04/nik.jpg

Marika (Suzan Aksoy)

Niko ve Bahar’ın annesidir. Kocası 10 yıl önce ölmüştür. Çarşıda tuhafiye dükkanı vardır. Anaç bir kadındır. Esnafın da annesidir.

17-05/04/gh.jpg

Gizem (Canan Maktal)

Güzel, akıllı ama alaycı ve şımarık bir kızdır. Esin’in yakın arkadaşıdır. Ağabeyi Bora ile birlikte oturur, turizm şirketini birlikte yönetirler. Zengin aile çocuğu olduğu için hayatta hiç zorlanmamıştır. Yüzeysel bir yaşam sürdüğünü düşünmektedir.

17-05/04/can.jpg

Sanem (Semra Güzel) 

Temiz kalpli, iyi niyetli bır kızdır. Esin ve Gizem ile liseden beri arkadaştır. Doğa, ruh ve manevi konularla ilgilidir. Yaşam koçluğu yapmaktadır. Danışanlarının tümü mutsuz zengin kadınlardır.

17-05/04/sg.jpg

Pascal (Pascal Nouma)

Antika koleksiyonu yapmak için Cevdet’in dükkanına gider. Önce Cevdet ile ahbap, sonra Şevkat ile kanka olur. Cevdet’ten aldığı antika masanın gizli gözünden define haritası çıkar. Şevkat ile define ararken, beklenmedik maceralara sürüklenir.

17-05/04/p.jpg

Yaz sezonun en iddalı yapımlarından olacağının sinyallerini veren Şevkat Yerimdar dizisinin henüz yayın tarihi kesinleşmedi. Dizi hakkında bilgi için sitemizi takip edebilirsiniz.

 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin