Sezgin Erdemir: Kalabalıktan hoşlanmıyorum

‘Diriliş: Ertuğrul’ dizisinde ‘Sungurtekin’i canlandıran Sezgin Erdemir: Kalabalık sevmeyen, yalnızlığı tercih eden biriyim. Sert görüntüm, bu konuda bana avantaj sağlıyor

resim yok
30 Mart 2016 - 11:40
Röportaj

TRT'de yayınlanan 'Diriliş: Ertuğrul' dizisinde 'Sungurtekin' karakterini canlandıran Sezgin Erdemir, sorularımızı yanıtladı... Sınırlara bağlı bir oyuncu olmak istemediğini anlatan Erdemir, her rolün altından kalkabileceğini söyledi.

- Diziye nasıl katıldığınızı anlatır mısınız? İkinci sezonun sonunda, 40'ıncı bölümde diziye katıldım. Çok uzun zamandır birçok sette bulundum ama ilk defa bu kadar profesyonel bir sette bulunuyorum.

ÇOK GERÇEKÇİ BİR İŞ

- Spor geçmişinizden bahseder misiniz? Çocukluğumdan beri basketbol oynuyorum. Üniversite zamanı lisanslı basketbol oynadım ama daha sonra hayatımla ilgili bir karar vermem gerekiyordu. Sporu bırakmış değilim, sadece profesyonel olarak basketbolu bıraktım. Fitness yapmaya, basketbol oynamaya devam ediyorum. Spor yaptığım zaman kendimi iyi hissediyorum.

- Sportif yönünüz bu rolün size verilmesinde etkili oldu mu?Aslında birçok karakter istiyor sporcu kimliği. Bu dizide de çoğumuz at üzerindeyiz, spora yatkınlık önemli oluyor. 'Sungurtekin'in de bir ordu geçmişi var. Zaten oba erkekleri, asker doğuyorlar.

- Dizinin bu kadar sevilmesini neye bağlıyorsunuz? Ben gerçeklik duygusunun ağır bastığını düşünüyorum. Daha önce de tarihi dizilerimiz oldu ama bu dizideki görüntüler üst kalitede. Baktığınız zaman orada bir oba hayatı var ve seyirci gerçekten kendini çamurun içinde hissediyor. İzleyici gibi değil de, orada bulunan biri gibi oluyor. Bundan önceki diziler birebir tarihi anlatmak üzere yola çıkılmamıştı ama 'Diriliş: Ertuğrul' gerçekten o dönemi anlatıyor. O döneme ait fazla bilgi yok. Var olan bilgiler de net değil. Osmanlı'nın kuruluş hikayesi var ama ondan önce nereden geldik, nereye yerleştik net değil; seyirci bunları merak ediyor. Bu dizi, bu bilgilere cevap verebiliyor.

İYİ HAZIRLANIYORUZ

- Dublör kullanmadan oynuyorsunuz; bu sizin için riskli değil mi?Bu konu ile ilgili en güçlü önlem; iyi hazırlanmaktır. Zaten aksiyon sahneleri öncesinde tüm ekip tüm eğitimlerden geçiyor; at binme, ok atma v.s. Biz oraya 'Hadi cenk edelim' diye çıkıyoruz yani çok iyi hazırlanıyoruz. Çekimler devam ederken ben boş günlerimde at binmeye, kılıç eğitimime devam ediyorum. Sete tüm aksiyon sahnelerini öğrenmiş olarak geliyoruz.

- Bir oyuncunun yatkınlığı olmadığı bir konuda başarılı olması söz konusu olabilir mi? Olur. Yatkın olmasak da çok uzak değiliz yaptığımız şeylerden. Vücut hakimiyetine alışıyor insan. Eğer çok da uzaksanız biraz sırıtabilir.

- Sert bir görünüşünüz var. Gerçekten gergin bir insan mısınız? Evet sert görünüyorum ama gergin biri değilim aslında. Görüntümün günlük yaşamımda avantaj ve dezavantaj olduğu yerler olabiliyor. Kalabalıklardan hoşlanmıyorum, yalnız olmayı tercih ediyorum. Bu sert görüntüm, yalnız kalmama yardımcı oluyor.

ULUSLARARASI ALANDA TANINAN BİR OYUNCU OLMAK İSTİYORUM

- Bundan sonraki oyunculuk hayallerinizden biraz bahsedermisiniz? Uluslararası platformda bilinen bir oyuncu olmak istiyorum. Sadece ülke sınırları içinde yer almak istemiyorum.İngilizce oynamayı seviyorum, kendimi rahat hissediyorum. Sınırlara bağlı olan bir oyuncu değil de, her tarafta kullanılabilen bir oyuncu olmak istiyorum. Dünya, oyuncular için artık çok küçüldü; eskisi gibideğil.

- Peki, oynayamayacağınız bir karakter var mı? Sanırım fizikselözelliklerimin tam aksinde bir karakter inandırıcılık açısından çok zor olabilir. Ama 'Asla oynayamam' diyebileceğim bir rol aklıma gelmiyor.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin