Shakira o suçlamayı kabul etti

Shakira lakaplı Isabel Mebarak Ripoll, İspanya’da vergi kaçırma suçlamasını kabul etti. 12 duruşma sürmesi öngörülen davada, Shakira anlaşma talep etti.

ozan
20 Kasım 2023 - 14:56
Magazin

Barcelonalı eski futbolcu Gerard Pique ile birlikte olduğu sırada bir dönem Barselona’da yaşayan Shakira, ülke yasalarına göre 183 günden fazla burada ikamet ettiği için vergi mükellefi olmuştu. Shakira bu konuda hakkındaki suçlamaları kabul etti.

Savcılık tarafından Shakira, İspanya’da vergi ödemekten kaçınmak için gelirlerini ve varlıklarını İspanyol Vergi Dairesi'nden gizleyerek İngiliz Virgin Adaları, Cayman Adaları, Malta, Panama ve Lüksemburg merkezli bir şirket ağına aktarma konusunda suçlanmıştı.

23-11/20/1.png

Shakira hakkında 8 yıl 2 ay hapis ve toplamda 23 milyon avroya yakın para cezası talep edilmişti.

Shakira, 20 Kasım Pazartesi günü Barselona il mahkemesine çıktı. Mahkeme kaynaklarından aktarılan bilgiye göre,  117 kişinin tanık olarak yazıldığı davanın, normal koşullarda 12 duruşma olarak sürmesi öngörülüyordu. Ancak Shakira 2,9 milyon avroluk cezayı da ödemeyi kabul etti ve anlaşma yolunu talep etti.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin