resim yok
02 Ocak 2012 - 00:00

 

Sibel Kekilli'nin yer aldığı dizi askeriyede krize sebep oldu.
 
İzmir Maltepe Askeri Lisesi'nde İngilizce eğitimi veren 4 subay hakkında, 17 yaşındaki öğrencilere CNBC-E kanalında yayınlanan Game Of Thrones isimli diziyi izlettirdikleri gerekçesiyle soruşturma açıldı
 
İmzasız bir ihbar mektubu üzerine açılan soruşturmada subayların kıdemleri düşürülerek başka bölgelere ataması yapıldı.
 
Habertürk'ün Bülent Ceyhan imzalı manşet haberin göre İzmir Maltepe Askeri Lisesi'nde İngilizce derslerinde yabancı film ve dizi izlettiren subaylar, bu yıl bazı kanallarda yayınlanan Game Of Thrones dizisini öğrencilerine izletmeye başladı. Bir süre sonra askeri savcılığa gelen isimsiz ihbar mektubunda, öğretmen subayların "öğrencilere derste cinsellik ve şiddet içeren dizi film izlettikleri" öne sürüldü.
 
Mektupta, dizinin 18 yaş altı için uygunsuz olduğu, ayrıca Türklüğe hakaret eden içeriğinin bulunduğu iddia edildi.
 
Askeri savcılık, 4 İngilizce öğretmeni subay hakkında "Çocukların cinsel istismarı'', "Genel ahlaka karşı suçlar'' ve "Kötü muamele'' suçlarından soruşturma başlattı. 1 ay önce başlayan soruşturmada öğretmenler İzmir'de farklı askeri birliklere atanırken sicilleri de düşürüldü. Ancak soruşturma savcısının RTÜK'le yazışması sonucu dizinin, kurulun onayından geçtiği ve 13 yaş üstü için izlenebilir olduğu ortaya çıktı.
 
RTÜK'TEN ONAY
 
Öğretmen subaylardan bölüm başkanı Albay A.D., savcılık ifadesinde, dizinin +13 yaş kategorisinde olduğunu ve RTÜK tarafından onaylanarak 3 ulusal kanalda yayımlandığını belirterek, dizinin sadece 12'nci sınıf öğrencileri tarafından dil laboratuvarında öğretmenlerinin nezaretinde izlendiğini, öğrencilerin yaş ortalamasının 17 olduğunu da ifade etti. Albay A.D., TV yayınları ve video filmlerle desteklenen uygulamaların 10 yıldır askeri okullarda yapıldığını ve denetlendiğini ifade etti.
 
Albay A.D., mağduriyetinin giderilmesini ve soruşturma dosyasına takipsizlik verilmesini talep etti. 4 subayın avukatlığını yapan Mahir Işıkay, imzasız ih bar mektubuyla açılan soruş turma sonunda müvekkillerinin mağdur edildiğini ve tazminat davası açacaklarını belirtti.
 
GENELKURMAY BAŞKANI KIZDI
 
Açılan soruşturmadan haberdar edilen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in ise Maltepe Askeri Lisesi'nde yaşanan olayla ilgili yetkilileri uyararak imzasız ve yanlış bilgiler içeren mektuplardan dolayı subaylar hakkında işlem yapılmamasını istediği öğrenildi.
 
DİZİDE SİBEL KEKİLLİ DE OYNAMIŞTI
 
Dizi, George R.R. Martin'in "A Song of Ice and Fire" (Buz ve Ateşin Şarkısı) adlı fantastik roman serisinden uyarlandı. Dizinin iki bölümünde Sibel Kekilli de oynadı. Kekilli, cüce oyuncu Peter Dinklage'in oynadığı Tyrion Lannister karakteriyle ilişki yaşayan ve ardından tahta geçen Shae adlı fahişeyi canlandırdı. Kekilli'nin rol arkadaşı Dinklage canlandırdığı karakterle Emmy ödülü kazanmıştı.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin