Sıdıka Atalay'dan çocukların yüzünü güldürecek proje!

İşkadını Sıdıka Atalay, UNICEF ile ortak bir projeye imza atıp tüm geliri çocuklara bağışlanacak rujlar tasarladı.

resim yok
21 Kasım 2013 - 10:12
Magazin

İşkadını Sıdıka Atalay, UNICEF ile ortak bir projeye imza atıp tüm geliri çocuklara bağışlanacak rujlar tasarladı. Atalay, bu ürünlerle çocukların yüzünü güldürecek.

Uzun yıllar kozmetik sektöründe çalışan başarılı işkadını Sıdıka Atalay, okul öncesi eğitim için kolları sıvadı.

 

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ile ortak bir proje gerçekleştiren Atalay, geliri tamamen UNICEF'e bağışlanacak özel bir ruj koleksiyonu hazırladı. 16 farklı renkten oluşan koleksiyona 'Sugar Lips' ismini veren Atalay, bu projeden elde edilen gelirle 60 bin çocuğun anasınıfına kavuşmasını hedefliyor. Bu özel rujların fiyatıysa sadece 20 lira.

 

Rujların satışına www.unicefturk.org ve www.morhipo.com sitelerinden başlandığını söyleyen Atalay, lansmanı Cumartesi günü Nişantaşı'da DJ Suat Ateşdağlı'nın da katılacağı bir sokak partisi ile yapılacak projesini anlattı:

 

YILLAR SONRA KOZMETİK

- 80'li yıllarda Türkiye'de kozmetik sektöründe markasını ilk yaratanlardan biriydim. Büyük oranda ihracat yaptım. Daha sonra o faaliyetimi durdurdum. Kozmetik en iyi bildiğim şeylerden biri. Bu bilgiyi ve deneyimi kullanarak bir sosyal sorumluluk projesine el atmak istedim.


- Yurt dışından dönerken bir an tekrar kozmetik işine yeniden girmek istediğimi düşündüm. Sonra ürünü hazırladım. 66 yaşındayım ve böyle bir iş yapıp birkaç yıl daha kazanç sağlamanın beni tatmin etmeyeceğini düşündüm. Böyle bir projeye adım atmak istediğim an ilk olarak aklıma UNICEF geldi.

 

BİR YILLIK EMEĞİN SONU

- Her vakfın gönüllüleri ve destekçileri olmasına rağmen her zaman kaynak sıkıntısı olacağını düşünüyorum. Bu proje sayesinde UNICEF'e sürekli gelir sağlamayı hedefliyorum.[reklam]

- İlk önce UNICEF Türkiye ile iletişime geçildi. Daha sonra Cenevre'den, fonun merkezinden gerekli izinler alındı ve böylece yola çıktık.


- Yaklaşık bir yıldır bu proje üzerinde çalışıyoruz. Bu markayı, UNICEF'e miras bırakmak istiyorum.


- Ürünü ilk olarak internet üzerinden satışa çıkarıyoruz. Daha sonra parfümerilerde, otel resepsiyonlarında, hatta hastanelerde bile satışa sunacağız.


- Birçok farklı ürün tasarlayabilirdik. Ancak ruj, kadınların asla vazgeçemediği tek makyaj ürünü. Bu ürünü alan kadın hem kendi güzelliği, hem de çocuklar için bir şeyler yapmış olacak. Erkekler de hem sevdiği kadını, hem de çocukları sevindirecek.


- Ürün gamını önümüzdeki yıllarda genişletmeyi planlıyoruz.

 

RUJUN HAMADESİ İTALYA'DAN GELİYOR

- Fiyatlandırma üzerinde çok durduk. Biz hanımlar ürün ne kadar pahalıysa o kadar kaliteli diye düşünebiliyoruz. Oysa bu ürünün hammaddesi İtalya'dan geliyor. Hepimizin bildiği büyük kozmetik markaları da aynı hammaddeyi kullanıyor. Kalitesi çok yüksek. Ancak fiyatlandırmayı yaparken, her kadının satın alabileceği bir fiyat belirlemek istedik.

 

 

ÜNLÜ MEKAN KAPANIYOR MU? DETAYLAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin