Sıla ve Ahmet Kural'ın mahkemesi bugün görüldü! Duruşma ertelendi!

Oyuncu Ahmet Kural'ın şarkıcı Sıla'yı darp ettiği gerekçesi ile açılan davanın mahkemesi bugün! Detaylar haberimizde..

Merve Mutlu
07 Mart 2019 - 11:41
Magazin

Geçtiğimiz yılın sonunda, şarkıcı Sıla'nın, bir dargın bir barışık olduğu erkek arkadaşı olan Ahmet Kural'ı, kendisine darp uyguladığı iddiası ile savcılığa şikayet etmesi gündeme bomba gibi oturmuş, olay yalnızca magazin boyutunda kalmayarak başka bir kadın dayanışmasının fitilini ateşlemişti. 

Sıla Gençoğlu'na yönelik "Hakaret", "Tehdit" ve "Basit yaralama" suçlarından 5 yıla kadar hapsi istenen Ahmet Kural bugün hakim karşısına çıktı. 

19-03/07/ahmet-kural-sila.png

İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya önce Ahmet Kural ardından da Sıla Gençoğlu adliyeye geldi. İkili duruşma salonunun önünde farklı taraflarda oturdu.

Ahmet Kural'ın ifadesi:

Kimlik tespiti ile başlayan duruşmada, aylık gelirinin 50 bin TL olduğunu aktaran Ahmet Kural, sinema filmi vs. gösterimdeyken yıllık 2,5 milyon kazandığını beyan etti. Ahmet Kural, 2017 Mayıs ayında Sıla Gençoğlu ile güzel bir ilişkiye başladıklarını belirterek, “Birlikteliğimiz sırasında aramızda kültür farkından dolayı anlaşmazlıklarımız vardı. Sıla hanım arkadaşlarıma ve inançlarıma yönelik saygısızlığı nedeniyle ayrıldık” dedi.

Ayrılıklarının üzerinden bir hafta geçmesinin ardından Sıla Gençoğlu’nun, Okan Yantır isimli kişiyle beraber olduğuna dair duyumlar aldığını öne süren Ahmet Kural, “Bu benim ağrıma gitti. Kendim mahremiyete biraz önem veriyorum. Olay basında da yer aldı. Sonrasında 6 Mayıs’ta Sıla hanım bana ‘dön’ diye mesaj attı. Cevap vermedim. 16 Mayıs’ta teyzesi aradı. ‘Sıla’nın Okan ile bir alakası yokmuş’ dedi. Ben ise ayrılma nedenimizin bu durum olmadığını söyleyerek telefonu kapattım. Araya ortak arkadaşlarımızı soktu. Ağustos ayında ise ‘sana şarkı yaptım’ dedi. Bu beni etkiledi. Konuştuk” diye aktardı. 

19-03/07/ak.png

Sıla Gençoğlu’na üçüncü şahısla olan birlikteliğiyle ilgili 3 defa o soruyu sordum” diyen Kural, “Bana değişik cevaplar verdi. Kafamda şüphe oluştu. Olay günü annem ve ablamların geldiğini öğrenince Sıla hanım bize gelmek istedi. Beraber alkol aldık. Kendisi bayağı içti. Rumeli hisarında bulunan evimizin merdivenin de inerken de kendisi sendeledi. Kolundan tutup indirdim. Daha sonra Zekeriyaköy’de bulunan benim evime geçtik” dedi.

Gece boyunca alkol almaya devam ettiklerini aktaran Ahmet Kural, “İçimde kalan şüpheden dolayı aynı soruyu bir kez daha sordum. ‘Evet senin canını yakmak için yaptım’ dedi. Kendisinden evi terketmesini istedim. Aramızda tartışma oldu. Defol git dedim. Şoförümü aramak istedim. Elimden tuttu. Sonrasında ben kendisinden elimi çekerken düştü.. Kendisi bana ‘yapma Ahmet konuşalım’ vs dedi. İddianamedeki sözleri kendisine söylemedim ve kesinlikle vurmadım. Sonra kendisi şoförünü aradı. 15-20 dakika süren kavganın sonunda kendisi dışarı çıktı ve çıkarken de bana seni bitireceğim Ahmet kural dedi. Üzerime atılı şuçlamaları kabul etmiyorum” dedi.

Şarkıcı Sıla'nın mahkemedeki ifadesi ise şöyle;

19-03/07/sila.png

Ünlü şarkıcı Sıla, 29 Ekim 2018’de oyuncu sevgilisi Ahmet Kural’ın kendisine uyguladığı şiddeti şöyle anlattı: "Olay günü sanığın ailesinin evinde güzel vakit geçirdik. Daha sonra Zekeriyaköy'deki evine gittik orada kurtulamadığım aynı soru geldi. Alkolün etkisiyle bir anda sinir krizi geçirdi. Takribi bir saat sürdü. Kendimi evden kurtarmaya çalıştım. Kötü bir hatıraydı. Küfür etti. Kül tablasını kaldırdı, 'seni öldürürüm gebertirim' dedi. Birkaç kez yere düştüm böbreklerime ve kulaklarıma vurdu. Tekmeledi böbreklerimi. Çıkmak istedim bahçe kapısından içeri sokuldum. Kafama vurdu.Yerlerde sürüklendim. Yaklaşık 1 saat sürdü. Dinlenip dayak yedim. Bir saat boyunca ara ara dayak yedim. İdrarımdan kan geldi."

2. Sayfa programının elde ettiği bilgilere göre; Sıla, ilk ifadelerinde Okan Can Yantır ile birlikte olduğunu kabul etti.

Ahmet Kural’ın avukatı, Sıla'nın açıklamalarının ardından, "İdrarda kan olduğu söyleniyor, bunu da böbreğinize vurulmasına bağlıyorsunuz. O dönem regl miydiniz?" diye sordu. Sıla ise, "Hayır, regl değildim" cevabını verdi. 

Sıla ve Ahmet Kural davasının tanıkları dinlendi!

19-03/07/kural-ve-sila.png

Savcılık; Sıla’nın şoförü, menajeri, çalışma arkadaşı ve olay gecesi Zekeriyaköy’deki yan villada olduğunu söyleyen Hatice Zeynep Tunç’u tanık olarak dinledi. Tunç, olay gecesi whatsapp’tan arkadaşına gönderdiği, “Ahmet Kural evinde bir kızı dövüyor” mesajının görselini de savcılığa teslim etti. Ancak Ahmet Kural, “Benim öyle bir komşum yok” diyerek Tunç’un yalancı tanıklık yaptığını iddia etti. Tunç ise kendisine yalancı tanık diyen Kural’ın ‘iftira’ suçunu işlediğini iddia ederek savcılığa şikayette bulundu. Yapılan soruşturma sonunda savcılık, Ahmet Kural'ın iftira suçunu işlediğinin tespitinin bu aşamada yapılamadığı gerekçesiyle dosyada takipsizlik kararı verdi.

Sıla, Kural ve tanıkların ifadelerinden sonra duruşma 22 Nisan'a ertelendi.

 

 

 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin