Sinema bileti fiyatları polemiğine Gülse Birsel de dahil oldu!

Son günlerde Mars Sinema Grubu ile yapımcılar arasında sinema bilet fiyatları üzerine başlayan polemiğe Gülse Birsel de dahil oldu.

Merve Mutlu
07 Ocak 2019 - 10:48
Magazin

Son zamanlarda Mars Sinema Grubu ile yapımcıların yaşadığı polemikte sular asla durulmuyor. Şahan Gökbakar, Cem Yılmaz ve Yılmaz Erdoğan ile başlayan polemiğe bu kez de Gülse Birsel dahil oldu. 

Hürriyet gazetesi köşe yazarı Cengiz Semercioğlu'nun köşesinde kaleme aldığı yazıda; Cem Yılmaz, Yılmaz Erdoğan ve Şahan Gökbakar'ın boykota gideceklerini iddia eden bir yazıyı gündeme alması tartışmaların fitilini ateşlemişti. Sinema bilet fiyatlarının zorunlu tutulan promosyon ürünlerle şişirilmesine karşı çıkan yapımcılar, bu zorunlu uygulamalarla film izleme amacıyla sinema salonlarına giden seyircileri zorla mısır ve meşrubata yönlendirerek yüksek ve haksız kâr elde edilmesine karşı çıkmışlardı.

19-01/07/sinema.png

Cem Yılmaz, Yılmaz Erdoğan ve Şahan Gökbakar bu konuyla ilgili ayrı ayrı açıklamalar yapmış, bu sisteme eleştiri vermişlerdi ancak Mars Grubu herhangi bir uzlaşmaya gitmek yerine "Cem Yılmaz olmazsa başka Cem Yılmazlar bulunur" benzeri açıklamalarla tartışmayı başka alanlara taşımışlardı. 

Sinema bilet fiyatlarında herhangi bir indirim olmayacağını ve promosyon olayının sona ermeyeceğini belli eden Mars Grubu'nun açıklama ve tutumlarının ardından senarist, oyuncu ve yapımcı olan Gülse Birsel'den de konuyla ilgili bir paylaşım geldi.

19-01/07/gglsel.png

Gülse Birsel, yaptığı açıklamada şöyle söyledi:

Sinema-mısır tartışmasını seyirci açısından açıklayayım: Bakınız soldaki sağdakinden daha pahalı! Ama beraber satıldıkları için siz sinema biletini pahalı sanıyorsunuz! Esasında çoğu zaman örneğin 14 liraya mısır yiyip 10 liraya film seyrediyorsunuz, bilet 24 lira sanıyorsunuz. Bu esnada yapımcılar artık film yapamayacak bir noktada çünkü seyirci başına 5 lira kazanıyorlar ve kaliteli bir film maliyetini ancak 2-2.5 milyon seyirciyle çıkarıyor.
Yani ısrarla “sade bilet” alın, mısırlısı kolalısı kazık! Böylece az ödeyin, veya o bütçeyle 2 film görün, seyirci çoğalsın.
Daha detaya girmek gerekirse: Türkiye’nin en pahalı sinema bileti tempur yataklı salonlarda 200 TL. Bunun sadece 26 TL’si bilet bedeli! Misal Aile Arasında filminin Türkiye bilet fiyatı ortalaması 12 TL civarı. Siz bizim filmi kaç liraya seyrettiniz? Mısır, kola, frigo ikram ettiler mi? Hah işte onlar ikram değil! Sinemacılar o yüzden isyanda. Arz ederim sevgili seyirciler. (Sağdaki fotodaki iki fiş tipik bir örnek, kişi başı 22 TL ödemişler, bunun sadece 10 TL’si sinema için!) Not: Bazı çok lüks Avm’lerde sade bilet 20-25 TL, mısırlısı iyice yüksek fiyat. Başka sinemaların fiyatına da bakın derim. Dediğim gibi, Türkiye’deki ortalama 12-14 TL.

 

 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin