resim yok
03 Eylül 2011 - 00:00

 

Yıllar önce oynadığı ‘Kınalı Kar’ dizisiyle şöhreti yakalayan, Özlem Conker, şimdilerde ‘Canan’ dizisi için kamera karşısında. Bugüne kadar sinema filminde oynamadığı için pişman olan oyuncu, “Beyazperde de çarpıcı bir hikayede, sıra dışı bir kişiliği oynamayı istiyorum” diyor
 
* Dizisinin kadrosuna katılmanız nasıl oldu?
Teklif geldiğinde dizi henüz çok yeniydi, 16 bölüm çekmişlerdi. Benimle birlikte Ragıp Savaş ve Rüçhan Çalışkur’un da diziye giriyor olması açıkçası karar vermemi kolaylaştırdı. Çünkü bana söylenen yeni bir dizi olacağıydı. Sadece başrolü değiştirmeyi düşünmediklerini yeni bir dizi yaratma mantığı içinde olduklarını söylediler. Gerçekten de Ragıp’ın gelmesi,  Rüçhan Abla’nın katılmasıyla hem oyuncu kadrosu, hem de senaryo değişti. Onun için ben  pek zor karar vermedim.
 
* Dizide ‘Canan’ karakterini Gamze Özçelik’in canlandırmış olmasından dolayı çekinceleriniz oldu mu?
Olmadı açıkçası. 
 
* Canan’ı daha önce izlemiş miydiniz yoksa teklif geldikten sonra mı izlediniz?
İlk 1-2 bölümüne bakmıştım. Aslında pek fazla izledim diyemem, ama zaten yeni başlayan işlere genelde bakarım ne nedir ne değildir diye. Ama geçen seneyle bu sene arasında çok fark var. 
 
* Çok fark var derken?
Dizinin genel havası çok farklı. Görüntüsünden müziğine, senaryosuna kadar her şey değişti. Bence yapım şirketimiz bu konuda akıllıca davrandı. Çünkü ‘Canan’ güzel bir proje, geçen sene hem yapım şirketinin içine sinmeyen hem de oturmamış bazı şeyler vardı. Bu sene onların oturduğunu düşünüyoruz.
 
“Kızdığım zaman doğrudan söylerim”
 
* Size ‘Bu projede olmalıyım’ dedirten   şey neydi?
Özellikle oyuncu kadrosu. Bence dizi ne kadar iyi bir proje olursa olsun tek başına bir isim hiçbir şey yapamaz. Ben bu işlerin ekip işi olduğuna inanıyorum. Özellikle oyuncu kadrosunun birbirine yakışan, kendi arasında uyumlu ve birbirini tamamlayabilecek kişilerin olması gerekir. Ve tabi bir de yönetmenimizin Bahadır İnce olması. Bahadır çok yetenekli bir insan, çok güzel bir ekibimiz var. Aslında düşünmek için bir sebep yoktu Canan’ı kabul etmek için. 
 
* Karakterle özdeşleşen yanlarınız var mı?
Ben de genç yaşımdan beri çalışan biriyim. İş hayatı insanı birçok yönden eğitiyor, çok şeyler öğretiyor, törpülüyor. Hayatı kendi ayakları üzerinde durarak, erken yaşta öğrendim. Bu yönlerden güçlü olduğumu düşünüyorum. Korkak ve kaçan bir insan değilim. 
 
* Peki, birisine kırıldığınızda veya sinirlendiğinizde intikam planları yapar mısınız? Kesinlikle yapmam.                    
Canan’ın çok intikam planları var. Bu tarafına yenilmiş durumda. Çok büyük hırsı var ve bir türlü hırsını çıkartamıyor, çünkü çok kötülük görmüş. Ben o kadar kötülük görmedim açıkçası kızdığım zaman doğrudan söylerim.
 
* Oyunculukla ilgili sınırlarınız var mıdır?
Hayır yok. Ama her rolü oynarım diye bir şey de yok. Oynayabileceğim rollerde de öyle bir sınırım yok. Her rolü oynayabilecek oyuncular dünyada bile sınırlı. Eğer o rol bir şeyi gerektiriyorsa, senaryoya ve yönetmenime inanırsam her şeyi oynarım. Sırf reyting içinse ben o işin içinde olmam, hiçbir zamanda olmadım.
 
* Sizi henüz beyazperdede izleme şansımız olmadı bunun eksikliğini hissediyor musunuz?
Eksiklik değil de yanlış kararlar verdiğimi düşünüyorum. Birkaç tane kaçırdığım çok güzel proje var. Biraz fazla temkinliyim. Böyle olmak bazen iyi bazen de kötü bir şey. Ama yapacaksam da iyi bir şey yapmak isterim. Benim çizgim belli zaten. Bugüne kadar kafama yatmayan hiçbir şeyi yapmadım. Her dakika göz önünde olayım, önüme ne gelirse yapayım, sürekli gündemde olayım diyen biri değilim.
 
 
“YATIRIM  YAPARiYiM”
* Geleceğe yönelik planlarınız neler? Mesela kazancınızı nasıl değerlendiriyorsunuz? Nelere yatırım yaparsınız?
Yatırım yapan bir insanım. Dediğim gibi temkinli bir insanım, paraları mı çok harcayıp savurduğum pişmanlık duyduğum zamanlar da oldu. Sonrasında da yapmamam lazım kısmına geldim artık. 
 
* Şu sıralar altın en revaçta olan yatırım aracı. Yoksa siz de mi altına yatırım yapıyorsunuz?
 
Bir ben kaldım galiba altına yatırım yapmayan.
 
* Yapmazsam gözüm açık gider dediğiniz bir hayaliniz var mı?
Artık şu saatten sonra bir sinema filmi yapmazsam gerçekten gözüm açık gider.
 
* Nasıl bir rolle sinemada yer almak istersiniz?
Güzel çarpıcı bir hikayede, iyi bir karakteri, sıra dışı bir kişiliği oynamak  isterim. 
 
* İlk sinema filminizde kiminle kamera karşısında olmak isterdiniz?
Çok farklı yönleri olan, gerçekten de işinde çok başarılı olan birçok oyuncu var. Başarısını kanıtlamış birisinin yanında var olmak zaten bir zevk olur. Hem öğrenirsin hem de iyi bir iş ortaya çıkarmış olursun. Ve bu iyi insanlardan biriyle çalışmayı tabii ki ben de hayal ederim.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin