Songül Öden'den örnek davranış!

Eşinden şiddet gördüğü için boşanan oyuncu Songül Öden, kendisiyle aynı kaderi paylaşan kadınlar için kolları sıvadı.

resim yok
17 Ağustos 2013 - 11:07
Magazin

Eşinden şiddet gördüğü için boşanan oyuncu Songül Öden, kendisiyle aynı kaderi paylaşan kadınlar için kolları sıvadı.

Ekranın sevilen ismi Songül Öden, 2007yılında şiddet gördüğü gerekçesiyle eşi Canberk Uçucu’ya boşanma davası açtı. Ancak dava 4 yıl sonra 2011’de neticelendi ve Öden boşandı.

 

ZOR GÜNLER...

 

Evliliği boyunca zor günler yaşadığını anlatan Songül Öden, eşinden copla şiddet gördüğünü ve ölüm tehditleri aldığını iddia etti.

Boşandıktan sonra birçok sosyal sorumluluk projesinde yer alan Öden, şimdi de kendisiyle ayrı kaderi paylaşan, şiddet gören kadınlar için çalışacak.

 

ETKİNLİKLER DÜZENLEYECEK

 

Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu'yla anlaşan Öden, Türkiye’de şiddete maruz kalan kadınların bir arada yaşayabileceği ‘Kadın Dostu Kentler’ kurulması için çeşitli etkinlikler düzenleyecek.

 

ŞİDDET MODA DEĞİL

 

Son yıllarda kadına şiddet olaylarını gördükçe kanının donduğunu söyleyen Öden:

“Kadınlara daha çok istihdam sağlanması gerekiyor. Kadına şiddet moda değil, bu bizim geleceğimizi etkiliyor.

Şu anda hepimiz çok kirliyiz” diyerek içini döktü.

 

ÖDEN'İN KARİYERİ

 

17 Şubat 1979 doğumlu olan Songül Öden, tiyatro sanatını öğrenmeye Ankara Sanat Tiyatrosu (AST)'ndaki eğitimiyle başlıyor. Bir oyuncunun tiyatro ile diğer disiplinler arasında köprü kurabilmesi gerektiğine inandığı için tiyatronun yanında şan eğitimi de alıyor. Hacettepe Üniv. Ankara Devlet Konservatuvarı'nda yarı zamanlı şan eğitimi de alan Songül Öden, Ankara Üniv. DTCF Tiyatro bölümü mezunudur. Devlet Tiyatroları sınavında başarılı olduktan sonra 1 yıl Trabzon DT'de 3,5 yıl Diyarbakır DT'de görev alıyor. Tiyatro kime, neden, nasıl yapılıyor soruları ve arayışlarına karşılık bulamadığı için cesur bir kararla Devlet tiyatrolarından istifa ediyor.
[reklam]
Daha önce Vasiyet, Havada Bulut gibi dizilerde yeralsa da istifasıyla birlikte Gümüş dizisinden gelen teklifle daha büyük kitlelere ulaşıyor. Öyle ki, yayınladığı dönemde Songül'ün bile hayal edemeyeceği kadar büyük kitlelere ulaşıyor Gümüş dizisi. Ve Gümüş, rekoru hala kırılamayan "Ortadoğu'da en çok izlenen Türk dizisi" olma başarısını göstererek Ortadoğu ve Balkanlarda fenomen oluyor. Ortadoğu'dan gelen turist sayısını 100 binlere çıkaran Gümüş'ün başarısı Amerika ve Avrupa'da haberlere, siyasi makalelere konu oluyor.

Songül Öden Ortadoğu ve Balkanlar'da yardım kampanyaları, sosyal sorumluluk projeleri, tanıtım, reklam, alışveriş festivallerinin yüzü oluyor. Gümüş dizisi dolayısıyla Umman'da 7. Maskat Uluslararası Film Festivali'nden Onur Ödülü alan oyuncu yurtdışı çalışmalarına hala devam ediyor. Sinemada Acı Aşk ve 72. Koğuş'ta izlediğimiz Songül Öden'in bir de Serdar Orçin'le birlikte oynadığı Sınır adında kısa filmi var. Daha önce Yerma, Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz, Birimiz Hep İçin, 4 Mevsim, Hortlak, Ne Kadınlar Sevdim, Kadıncıklar gibi tiyatro oyunlarında oynadı. Yeni rejisiyle beğeni toplayan Keşanlı Ali Destanı oyununda canladırdığı Zilha rolüyle büyük övgü ve takdirler aldı.

Gümüş'ten sonra Vazgeç Gönlüm ve Mükemmel Çift dizilerinde izlediğimiz Songül, son olarak Umutsuz Ev Kadınları'nda Yasemin rolündeki başarısıyla küçük büyük herkesin takdirini topluyor.

 

 

UMUTSUZ EV KADINLARI'NDA ŞOK AYRILIK! İŞTE DETAYLAR!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin