Sosyal medyada en çok konuşulan diziler

Medya Takip Merkezi geçtiğimiz hafta yayınlanan dizilerin sosyal medya performanslarını ölçtüğünü bildirdi.

Ahmet Beyazkaya
11 Nisan 2017 - 14:16
Reyting

Araştırmaya göre Cesur ve Güzel, Ölene Kadar ve Söz dizileri sosyal medyada geçtiğimiz haftanın en çok konuşulan dizileri arasında ilk üçü oluşturuyor.

262 bin ileti alarak birinci oldu

Sosyal medyayı aralıksız ölçen MTM uygulaması, 3 - 9 Nisan tarihleri arasında TV'de yayınlanan dizilerin sosyal medya reytinglerini ölçümledi. Rapora göre Star TV'de yayınlanan Cesur ve Güzel dizisi yaklaşık 262 bin ileti alarak listenin zirvesinde yer aldı. Bu hafta #oyunbitti hashtag’i ile izleyiciyle buluşan dizide Sühan’ın hamile kalışı ve Cesur’un her geçen gün gerçeklere biraz daha yaklaşması, sosyal medyanın gündeminde yer aldı. Başrol oyuncularından Tuba Büyüküstün ve Kıvanç Tatlıtuğ dizideki performanslarıyla adından söz ettirdiler.

dizinin biteceği açıklanmıştı

ATV’nin sevilen dizisi “Ölene Kadar”, yaklaşık 244 bin ileti sayısıyla listenin ikinci sırasına yerleşti. Başrollerini Engin Akyürek ve Fahriye Evcen’in paylaştığı dizi, ekran macerasını noktalama kararı aldı. Dizi 13 Nisan Perşembe akşamı 13. bölümüyle son kez izleyici karşısına çıkacağı açıklandı.

Türkiye’de ilk defa Genelkurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı iş birliği ile hayata geçirilen “Söz” dizisi, yaklaşık 194 bin ileti ile listenin üçüncü sırasında yer aldı. Diziyle aynı adı paylaşan #söz hashtag’i ile izleyiciler beğenilerini dile getirdi.

TRT ekranlarında yayınlanan “Diriliş” dizisi #zalimleriçinyaşasıncehennem hashtag’i ile yaklaşık 127 bin ileti alarak listenin dördüncü sırasına yerleşti.
Listenin beşinci sırasında #filminsonu hashtag’i ile yaklaşık 89 bin ileti alan “İçerde” dizisi yer aldı.

Günlük olarak yayınlanan diziler arasında yer alan “Adını Sen Koy” yaklaşık 5 bin, “Beni Affet” yaklaşık 4 bin, “İki Yabancı” 929, “Esaretim Sensin” 782, “Tatlı Bela” 485 ve “Elif” 439 ileti sayısıyla sosyal medya da adından söz ettiren diziler arasında yer aldılar.

17-04/11/sosyal-medyada-en-cok-konusulan-diziler-listesi-mtm.jpg

 

 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin