tabii, orijinal dizisi "Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî" ile Saraybosna Film Festivali’nde!

TRT uluslararası dijital platformu tabii, dünya prömiyerini yapacak orijinal dizisi Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî ile 29. Saraybosna Film Festivali’nde yer alacak. Büyük İslam âlimi Mevlânâ’nın hayatını konu edinen dizi, yapım ekibi ve oyuncu kadrosuyla, 12 Ağustos 2023 saat 21.30’da Saraybosna Ulusal Tiyatrosu’nda izleyicileriyle buluşacak.

Volkan Usta
10 Ağustos 2023 - 12:57
Kültür Sanat

Kısa süre önce yayın hayatına başlayan ve 2 ayda 2 milyon üyeyi aşma başarısını gösteren TRT uluslararası dijital platformu tabii, büyük İslam âlimi Mevlânâ’nın hayatını anlatan orijinal yapımı Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî ile 29. Saraybosna Film Festivali’ne katılacak. tabii’nin merakla izlenen dizisinin ilk bölümü, yapım ekibi ve yıldız oyuncular Bülent İnal ve Kaan Yıldırım’ın da katılımıyla, 12 Ağustos 2023 saat 21.30’da Saraybosna Ulusal Tiyatrosu’nda izleyicileriyle buluşacak. 

Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî’nin oyuncu kadrosunda Bülent İnal, Kaan Yıldırım, Ahu Türkpençe, Devrim Özkan, Mehmet Ali Nuroğlu, Mert Turak ve Nilay Deniz gibi tanınmış isimler yer alıyor.  Kerim Ayyıldız ve Ahmet Okur’un yapımcısı olduğu dizinin yönetmenliğini Can Ulkay üstlenirken senaryosu Ali Aydın ve Fatma Berra Mete’ye ait. 

Arka planında 13. yüzyılda Anadolu’da geçen bir iktidar mücadelesine yer veren ve sadece hazırlık süreci 2 yıl süren Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî dizisi için tasavvuftan hat sanatına kadar pek çok konuda uzman danışmanla çalışılmış ve çekimlerde yirmi iki bine yakın yardımcı oyuncu yer almıştır. Türkiye’nin en büyük film platosu olan TRT Uluslararası Konya Film Platosu’nda çekilen ve dönemin hem mimari özelliklerini hem de toplumsal hayatını büyük bir ustalıkla yansıtan dizinin konusuysa şöyle: 

23-08/10/1691657037_mevlana_front_original_series_tabii_trt_9_16_tur-1691661754.png

13. yüzyıl Anadolu’sunda geçen hikâyede Haçlı seferlerinin kötü anıları henüz tazeyken bu defa da Moğol tehlikesi baş göstermiştir ve halk korku içindedir. Tahtı ele geçirmek isteyenler hem iç karışıklıkları hem de savaşı körüklerken halkın korkularını dindirebilen bir manevi şahsiyet ön plana çıkar: Mevlânâ. Sözü çağları aşan bu bilge karakter; duruşuyla, ilmiyle, sohbetleriyle ve eserleriyle toplumu aklıselime, kalbiselime davet edecektir. 1242 yılında Moğolların Erzurum’u kuşatmasıyla başlayan dizide, Selçuklu Devleti’nin içinde bulunduğu çalkantılı dönemde Mevlânâ’nın içsel yolculuğu ile birlikte Selçuklu Devleti’nin değişim sürecine de tanıklık edilir. 3 sezon olarak planlanan ve tüm çekimleri tamamlanan Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî’nin ilk sezonunun tüm bölümleri tabii’den ücretsiz olarak izlenebiliyor.

Saraybosna Film Festivali bu yıl da yıldızlar geçidine ve heyecan verici filmlere sahne olacak

Bosna Hersek'te 1992-1995'te yaşanan savaşın izlerini silmek ve başkent Saraybosna'yı yeniden kültür ve sanatın merkezi haline getirmek amacıyla düzenlenen Saraybosna Film Festivali’nde bu yıl uzun metrajlı film, kısa film, belgesel film ve öğrenci filmleri kategorilerinde 49 film yarışacak. Festival bugüne dek Robert de Niro, Angelina Jolie, Brad Pitt, Orlando Bloom, Daniel Craig, John Malkovich ve Morgan Freeman gibi dünyaca ünlü birçok ismi ağırladı. 

tabii, Türkiye’de tabii uygulaması veya www.tabii.com üzerinden ücretsiz olarak izlenebiliyor.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin