Televizyonda yapılan bir kadın tartışmasında daha kadın yoktu!

Kadınlar hakkında yapılan bir televizyon programı tartışmasında kadın olmaması tepki çekti.

Merve Mutlu
04 Kasım 2019 - 15:03
Magazin

Habertürk ekranlarında yayınlanan Habertürk Gündem adlı televizyon programında, birkaç erkeğin toplanarak hiç kaıdn katılımcı olmayan bir platformda kadınlar hakkında konuşması büyük tepki çekti. Daha önce Kadınlar Günü ya da Kadın Hakları ile ilgili konferanslarda da konuşmacıların ve katılımcıların tamamının erkek olduğu programlar hazırlanmış ve o etkinlikler de büyük eleştiri konusu olmuştu.

19-11/04/haberturk.png

Dilek İmamoğlu'nun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sırasındaki giydiği kıyafetiyle ilgili 'Cumhuriyet Kadını' tartışmasına başlanılan Habertürk Gündem adlı programda bütün katılımcıların erkek olması
kadının yine ve yeniden sessizleştirilmesi ve haklarında konuşan erkeklerin rıza beklemeden hak görmesi konularında eleştiri yağmuruna tutuldu.

19-11/04/cumhuriyet.png

Kadınların her gün bir şekilde maruz kaldığı kılık kıyafet, davranış ve söylemleri hakkındaki baskılara ve yaşadıkları daha nice soruna rağmen kadınlar hakkında kadınların dahi olmadığı bir ortamda tartışma yürüterek eril tahakküme bir örnek daha verilmiş oldu. 

Veyis Ateş'in moderatörlüğünü yaptığı programda gazeteciler Deniz Zeyrek, Nedim Şener, İsmail Saymaz, Ferhat Ünlü, Kemal Öztürk ve Kamuoyu Araştırmacısı İhsan Aktaş bir araya gelerek, kendi kafalarındaki "Cumhuriyet kadını" imgesini tartıştılar.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin