The Letter for the King romanı Netflix'te dizi oluyor!

Tonke Dragt'ın klasikleşmiş romanı The Letter for the King'i Netflix dizi olarak izleyiciyle buluşturmaya hazırlanıyor. The Letter for the King dizisinin konusu ne?

Netflix, Ortaçağ Avrupası'nda geçen bir şövalyelik destanını konu edinen yeni dizisi "The Letter for the King"i duyurdu.

NETFLIX "THE LETTER FOR THE KING"İN DİZİ UYARLAMASINI GERÇEKLEŞTİRİYOR!

Online yayın plaftormu, Hollandalı yazar Tonke Dragt'ın Ortaçağ macera romanı "The Letter For The King (De Brief voor de Koning; Krala Mektup)"den uyarlanacak ve Netflix'in Hollanda menşeli ilk roman uyarlaması dizisi olacak proje için resmi siparişi verdi.

İngiltere merkezli FilmWave, Amsterdam merkezli yayınevi Leopold ile gerçekleştirdiği anlaşma sonucunda romanın uluslararası televizyon yayın haklarını satın aldı.

18-07/12/the-letter-for-the-king.jpg

Will Davies (How To Train Your Dragon, Puss In Boots) romanın Netflix için uyarlamasını FilmWave'den Hollandalı yapımcı Paul Trijbits (Saving Mr Banks, The Casual Vacancy) ile birlikte gerçekleştirecek. FilmWave'den Christian Grass, Trijbits ile yapımcı kadrosunda bulunuyor.

İlk olarak 1962 yılında yayımlanan klasik roman Pushkin Press'ten çıkan İngilizce basımı dahil şimdiye kadar 25 dile çevrilmiştir. Romanın, Yannick van de Velde'nin başrolünde yer aldığı 2008 Hollanda yapımı uyarlama sinema filmi de bulunmaktadır.

18-07/12/de-brief-voor-de-koning-film.jpg

"THE LETTER FOR THE KING" KONUSU

Peki, The Letter for the King'de izleyicileri nasıl bir hikaye bekliyor?

Hikaye, üç krallıktan oluşan fantastik bir dünyada geçerken, hikayenin merkezinde 16 yaşındaki genç şövalye adayı Tiuri bulunuyor.

Tiuri'nin ertesi gün şövalyeliğe hak kazanabilmesi için önünde tek bir sınav kalmıştır. Tüm geceyi kilisede dua ederek geçirmeli ve bu süre zarfında kesinlikle kimseyle konuşmamalı ve uyumamalıdır. Gece başlar ancak gecenin ilerleyen saatlerinde kilisenin kapısı yardım isteyen ağır yaralı biri tarafından çalınır. Şövalye adaylarından kimse bu çağrıya yanıt vermezken Tiuri yerinden kalkar ve kapıyı açarak kuralları bozmuş olur.

Kapıdaki kişi elindeki çok gizli mektubun Unauwen Kralı'na ulaştırılması gerektiğini, bu nedenle mektubu alıp ormandaki beyaz kalkanlı kara şövalyeye teslim etmesini ister. Tiuri bahsedilen şövalyeyi bulur ancak şövalye ölmek üzeredir. Hem kral hem de ülkenin geleceği için çok önemli olan bu mektubu krala ulaştırma görevi artık Tiuri'nindir.

Tiuri'nin şehirden ayrılmasıyla birlikte peşine çeşitli muhbirler ve düşman şövalyeler takılır. Bu yolculuk serüveninde iyi ile kötü birbirine karışır. Tiuri kime güvenmelidir? Kahramanımız bir yandan mektupta ne yazdığını merak ederken diğer yandan kendini hayatına mal olabilecek büyük bir tehlikeye attığının da yavaş yavaş farkına varacaktır.

18-07/12/the-letter-for-the-king-dizisi.jpg

ÇEKİMLER SONBAHARDA BAŞLIYOR

Dizinin çekimlerine sonbahar döneminde Yeni Zelanda'da başlanacak. Netflix dizinin dünya çapında yayınlayıcısı olacak.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin