The Sopranos'un yıldızı James Gandolfini hayatını kaybetti!

ABD'de HBO kanalında yayınlanan ve Türkiye'de de uzun yıllar boyunca beğeniyle izlenen efsane dizi The Sopranos'un ödüllü yıldızı James Gandolfini hayatını kaybetti.

resim yok
20 Haziran 2013 - 13:29
Magazin

ABD'de HBO kanalında yayınlanan ve Türkiye'de de uzun yıllar boyunca beğeniyle izlenen efsane dizi The Sopranos'un ödüllü yıldızı James Gandolfini hayatını kaybetti.

 

HENÜZ 51 YAŞINDAYDI

Dizide canlandırdığı cinayete yatkın, depresif mafya babası Tony Soprano karakteriyle akıllarda yer eden Gandolfini, 51 yaşındaydı.

 

Kalp krizi ya da inme...


İtalya'nın başkenti Roma'da tatildeyken yaşamını yitiren Gandolfini'nin henüz resmi olarak açıklanmayan ölüm nedeninin kalp krizi ya da inme olabileceği ifade ediliyor.

 

Tony Soprano...

Ölmek için çok sevdiği atalarının memleketi İtalya’yı seçti. Henüz elli birindeydi. Oysa yıllar boyu dünya ekranlarında depresif bir Mafya babasını canlandırdığı Tony Soprano’yu bizlere sevdirerek haklı bir ün kazanmıştı.

The Sopranos” dizisi dışında çok filmde de rol almıştı. 2005 yılında John Turturro’nun “Romance & Cigarettes” film için Venedik’te kendisi ile bir söyleşi yapmıştım. O filmde başlangıç sahnesi koca ayağını yorgan altından oynatmasıydı. Büyük alkış almıştı seyirciden. “Des Baines” otelinin bahçesinde çimenlere serildi ayakkabılarını çıkarttı ve “Bu ayaklarla güzel resim olur, gel yanıma otur” diyerek birlikte poz vermişti. “Taormina” film festivaline katılacaktı. Roma’da bir otel odasında yaşamına çok erken veda etti bize ölümsüz Tony Soprano’yu miras bırakarak. Güle güle koca ayaklı, iyi yürekli güzel adam.

BU ROLLE TANINDI

David Chase'in yaratıcısı olduğu "The Sopranos" HBO'da 1999-2007 yılları arasında yayınlanırken Gandolfini de dizide mafya babasından aile şirketi patronuna dönüşmüş New Jerseyli Tony Soprano'yu canlandırıyordu.

Türkiye'de de ilgiyle izlenen dizi Tony Soprano'nun kanunsuz işleri, sadakatsizlikleri ve ailesiyle olan ilişkileri ile terapisti Dr. Melfi'ye yaptığı ziyaretler üzerine kurulmuştu.

Gandolfini'nin oyunculuğuyla bu temelse sevimsiz karakter, herkesin sevgilisi post-modern bir "sokaktaki adam" haline gelmişti.
[reklam]
Bugün Amerikan televizyon tarihinin en önemli karakterlerinden biri olarak görülen Tony Soprano rolü Gandolfini'ye üç Emmy ödülü getirmişti.

O BİR DAHİYDİ

David Chase, ölüm haberinin ardından yaptığı açıklamada, "O bir dahiydi. Onu herhangi bir şekilde izleyen herkes bunu bilir. Zamanımızın ya da tüm zamanların en iyi aktörlerinden biriydi" dedi.

Susan Sarandon, Steve Carrell, Jimmy Kimmel, Olivia Wilde, Ricky Gervais, Kirsten Chenoweth gibi birçok ünlü isim de başta Twitter mesajları olmak üzere çeşitli kanallardan, Gandolfini'nin ölümü nedeniyle duydukları üzüntüyü dile getirdi.

SADECE SOPRANOS DEĞİL

Gandolfini, The Sopranos sayesinde isim yapsa da aslında 20 yıllık bir kariyere sahipti.

Oyuncu dizinin öncesinde ve sonrasında 12 Angry Men (1997'deki TV versiyonu), 8MM, The Man Who Wasn't There, All the King's men, Killing Them Softly, Zero Dark Thirty gibi birçok önemli yapımda rol almıştı.

 


 

CBS, 2013-14 SONBAHAR PRÖMİYER TARİHLERİNİ DUYURDU! DETAYLAR!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin