Tilbe Saran'dan Tv ve Sinema sektöründe çalışan kadınlara "sette tacize karşı" çağrı!

İlki 4 Kasım'da gerçekleştirilen sektör kadınları buluşmasının ikincisi gerçekleştirilecek. Televizyon ve sinema sektöründe çalışan kadınlara özel yapılacak olan bu buluşmanın detayları haberimizde!

Merve Mutlu
26 Kasım 2018 - 12:02
Kültür Sanat

Başarılı oyuncu Tilbe Saran, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, televizyon ve sinema sektöründe çalışan kadınların set ortamlarında maruz kaldıkları ya da kalabilecekleri taciz ve mobbing konularını konuşmak üzere buluşmaya davet etti. İlki 4 Kasım tarihinde gerçekleştirilen buluşmanın ikincisi 1 Aralık'ta gerçekleştirilecek. 

18-11/26/tilbe-saran-kim.Jpeg

Son birkaç ayda oldukça yoğun şekilde gündeme gelen sette taciz olayları kadınları bir araya getirdi. İlk olarak Yasak Elma dizisinde Talat Bulut'un, sette çalışan bir kadın personeli Özge Şimşek'i taciz ettiği iddiaları gündeme gelmişti. Kostüm asistanı Özge Şimşek, “Talat Bulut’un kravatını düzeltecektim, ‘Gel, arka tarafta bakalım’ dedi. Orada beni dudağımdan öptü ve gitti. O olayın şokuyla kaldım öylece ve yapım ekibinin yanına çıktım. Beni öperken yanımda kimse yoktu. Ama beni oraya çağırırken şahitlerim var” diyerek Talat Bulut'un kendisini taciz ettiğini ileri sürmüştü.

Ardından birçok oyuncudan tepki alan Talat Bulut'un kendisini de taciz ettiğini ileri süren kadınlar seslerini çıkarmaya başlamış ve hatta rol arkadaşı Şevval Sam'da bu durumu büyük bir tepkiyle dikkate almıştı.

Geçtiğimiz haftalarda da Yaşamayanlar dizisinde rol alan Efecan Şenolsun'un, dizi setinde çalışma arkadaşı olan oyuncu Elit İşcan'ı taciz ettiği haberi gündeme oturdu. Sete çoğu kez alkollü geldiği ve birçok kez fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kaldığını belirten İşcan'ın beyanının ardından da Efecan Şenolsun, yeni başlayan dizi Çarpışma'nın kadrosundan çıkarılmıştı.

Kadınlar sette yaşanan taciz ve mobbinge karşı bir araya geliyor!

Özellikle son dönemlerde oldukça artan taciz, şiddet ve mobbing vakalarının, televizyon ve sinema dünyasında başka bir boyutta ve görünmez bırakılmasının ardından, set ortamında çalışan kadınlar 4 Kasım'da bir araya gelerek bu durumu değerlendirdiler.

18-11/26/tilbe-saran.jpg

1 Aralık Cumartesi günü İstanbul Beyoğlu'nda gerçekleşecek olan buluşmada, televizyon ve sinema sektöründeki kadınlar "basına kapalı" olarak, sektörde yaşanan ayrımcılık, taciz ve mobbingleri konuşmak üzere yeniden bir araya gelecekler. 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin