resim yok
28 Temmuz 2012 - 00:00

 

 
Hanımın Çiftliği, Orhan Kemal'in aynı adlı romanından uyarlanan dizi, bugünden 60 yıl öncesini konu alıyor. Tarihin gölgesinde yaşanan hikaye her hafta izleyiciyi ekrana kilitliyor. Mehmet Aslantuğ, Özgü Namal ve Caner Cindoruk, dizinin ana oyuncuları olduğu dizi, Kanal D ekranlarında yayımlanıyor.  
 
Vatan ve millet sevgisini, istersek her zorluğun üstesinden gelebileceğimiz inancı ve fikrini 70 milyona ulaştırma hedefiyle yola çıkan bu yapım, aynı siperde kucak kucağa can veren Türk'ün, Kürt'ün, Laz'ın, Çerkez'in, Boşnak'ın, Arap'ın hikayesiydi. Dizide Ziya Kürküt, Erol Günaydın, Demir Karahan, Fatma Karanfil gibi isimler yer alıyordu.
 
 
Çekimleri Ankara Beypazarı'nda yapılan 'Dur Yolcu'da, Kuvayı Milliye ruhunun doğuşu ekrana taşınmıştı. 'Dur Yolcu', Kuvayı Milliye ruhunun doğduğu Çanakkale Zaferi'ndeki isimsiz kahramanları ortaya çıkarmayı hedeflemişti. Hazım Körmükçü, Selin Demiratar, Zeynep Bilgili, Cem Kılıç, Ebru Kocaağa ve Ali Murat Karaaslan gibi oyuncuların rol aldığı diziyi İsmail Güneş yönetmişti.
 
 
Kuvayi Milliye kahramanlarından İpsiz Recep’in gerçek hikayesinden uyarlanan senaryo trt ekranlarına yansıdı. Balıkçı tekneleri ile Kuvay-ı Milliye’ye asker ve silah taşıyan, cesareti ve gözü pekliğiyle halkın gönlünde yer eden destansı kahraman İpsiz Recep’in ve arkadaşlarının hikâyesi, bu vatanın ne büyük mücadeleler sonucu düşmandan arındırıldığını bir kez daha gözler önüne serilmişti. Yönetmenliğini Erhan Baytimur’un üstlendiği dizinin başrollerinde Kadir İnanır, Burcu Kara, Hakan Ural, Sema Atalay, Nihat Nikerel, Hilmi Erdem, Ali Çoban, Akasya Asiltürk rol almıştı.
Elveda Rumeli
 
19. yüzyıl Makedonya’sında geçen hikaye 3 sezon devam etti. Sütçü Ramiz’in çevresinde gelişen olayların anlatıldığı dizinin çekimleri gerçekten Makedonya’da yapılmıştı. Hem Makedon hem Türk oyuncuları kadrosunda bulunduran dizi ilgiyle takip edilmişti. Erdal Özyağcılar, Şebnem Sözmez, Tolgahan Sayışman ve Berrak Tüzünataç’ın başrollerinde yer aldığı dizi geniş kadrosuyla ilgi uyandırmıştı.
 
 
Gaziantep’in Fransız işgalinden kurtuluşunu konu alan Karayılan atv ekranlarına gelmişti. 18 bölüm yayınlanan dizi tarihi diziler arasında dikkat çekenlerden biriydi. Dizinin başrollerinde Begüm Birgören, Bülent İnal, Polat Bilgin rol alıyordu. BKM’nin sevilen oyuncularından Şahin Irmak’ın ilk televizyon deneyimi de bu dizidir.
 
Hatırla Sevgili
 
60’lı yıllarda başlanan hikaye 80 darbesine kadar devam etti. Dizinin hikâyesi siyasî görüşlerinin farklılıkları sebebiyle araları açılmış iki eski dost olan Rıza ve Şevket'in çocuklarının birbirlerine aşık olmasını ve aşklarının ilgili dönemin siyasî gelişmeleriyle nasıl etkilendiğini anlatmaktaydı. Dizide yıldızı parlayan isim ise Beren Saat oldu. Cansel Elçin’in Saat’le birlikte başrolü paylaştığı dizi bir dönem gündem yaratmıştı.
 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin