TRT'nin Ben de Özledim'le derdi neydi?

Yaklaşık iki hafta önce TRT 1 kanalının resmi Twitter hesabından Leyla ile Mecnun karakteri olan İsmail Abi'nin bir fotoğrafı paylaşılmış ve sorulmuştu. O gemi niye gelmedi?

resim yok
31 Ocak 2014 - 13:38
Magazin

Yaklaşık iki hafta önce TRT 1 kanalının resmi Twitter hesabından Leyla ile Mecnun karakteri olan İsmail Abi'nin bir fotoğrafı paylaşılmış ve sorulmuştu. O gemi niye gelmedi?

TRT 1 finalsiz bir şekilde ve kurumca yalanlanan bir iddia olsa bile, ekibin Gezi direnişine katılmış olmasından rahatsız olarak diziyi yayından kaldırmıştı. Aynı ekibin Star TV'de "Ben de Özledim" isimli bir televizyon dizisi vardı, o da Çarşamba akşamı final bölümüyle ekranlara geldi.


TRT ise iki hafta önce İsmail Abi'yi kullanarak yapmış olduğu açıklamada devlet kurumu ciddiyetine yakışmayan ifadeler kullanmıştı.

"TRT1'de, 103 bölüm yoğun mesai harcanarak, takipçilerimizin de büyük katkıları ve özverileriyle meydana gelen FENOMEN algısına sahip çıkmak, göründüğü kadar kolay değilmiş!" Açıklamanın tamamında Leyla ile Mecnun dizisi ekibine nankör deniyor aslında.

 

ELİNDEKİ VERİ

Leyla ile Mecnun TRT 1 olmasaydı fenomen olamazdı. Bunun için de elinde şahane bir veri var. Star TV'nin son verdiği Ben de Özledim'in düşük reytingleri.

TRT bir devlet televizyonu olarak herhangi bir özel kanala göre daha çok tahammül edebiliyor. Hatta söz konusu dizi gibi destekledikleri, sürdürdükleri çok dizi oldu.

Çekilmiş son bölümü bile yayınlamayarak işin piyasa şartları bahanesini de kendi kendine çürüttü.

 

ŞİMDİ İSE...

Şimdi ise sanki o diziyi fenomen yapan oyunculuklar, zekice yazılmış bir senaryo değil de TRT 1'in Twitter takipçileriymiş gibi davranan kurum, resmi devlet algısının en bariz örneğini sunuyor.[reklam]

Devlet kanalı, aslında daha çok hükümetin yayın organı olan TRT, hükümetin her şeye olan yaklaşımına benzer bir tavır sergiliyor.

Ve nasıl bir kinse TRT 1'de Ben de Özledim dizisinin Star TV'deki final bölümünün olduğu Çarşamba akşamı, Leyla ile Mecnun'un yayınlanmayan Ramazan özel bölümü yayınlandı.

Ben de Özledim'in Twitter hesabındansa şöyle bir açıklama yapılmıştı. "Leyla ile Mecnun'un 104. Bölümü; Ramazan özel bölümü olarak çekildi. Ancak dizi yayından kaldırılınca yayınlanmadı. Bölümün konusu Leyla öldükten sonraki bir yıl. Mecnun'un konuşmadığı o bir yılı görüyoruz. Yani yeni sezon (olsaydı) konusu değil. Ara geçiş bölümü gibi bir şey...

Ben de Özledim ne kadar 23.30 gibi görünse de 23.40'ta başlamakta. Reklamlar ile gece 01.15 gibi bitiyor. Leyla ile Mecnun 104. bölümü ise saat 00.45'te. Yani Ben de Özledim'in final bölümünün sonuna doğru... Neden bu saat? Ne amaçlandı?"

 

BURALAR BENDEN SORULUR!

Açıkçası her iki TRT davranışından da anlaşıldığı gibi yapılmak istenen, TRT sizin eserlerinizden de büyük demek. Sizi biz var ettik demek. Genel bir hükümet söylemi olan haddinizi bilin demek. Reytinglerinizi bir düşüreyim de görün, demek.

TRT devlet televizyonu sonuçta. Elbette ilkeleri günümüz devlet kafasının mahalle abisi ağzıyla konuşacak. Buralar benden sorulur, diyecek.

 

 

LEYLA İLE MECNUN'UN MUHTEŞEM VEDASI! DETAYLAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin