Fox TV dizisindeki replik gazetecileri kızdırdı! İşte o sözler!

Fox TV dizisindeki replik magazin gazetecilerini kızdırdı!

resim yok
31 Ocak 2014 - 14:51
Magazin

Fox TV dizisindeki replik magazin gazetecilerini kızdırdı!


Magazin Gazetecileri Derneği (MGD), kanalda yayınlanan dizide geçen sözler üzerine bir kınama yazısı yayınladı.

Fox TV'de başrollerinde Berk Oktay ve Gizem Karaca'nın yer aldığı 'Benim Hala Umudum Var' isimli dizide geçen sözler magazin gazetecilerini kızdırdı.


Dizide, magazin muhabirleri için 'kan emici bunlar' tanımı yapılıyordu.

Magazin Gazetecileri Derneği (MGD), bir açıklama yaparak bu sözleri kınadı.

MGD'nin açıklaması şu şekilde:

 

MAGAZİN GAZETECİLİĞİ’NE YÖNELİK SEVİYESİZ SÖZLERİ KINIYORUZ!

Salı akşamları Fox TV‘de yayınlanmakta olan 'Benim Hala Umudum Var' adlı dizinin bir sahnesinde başrol oyuncuları Berk Oktay ve Gizem Karaca’nın repliklerinde kendilerini görüntüleyen 'magazin muhabirleri' hakkında 'Kan emici bunlar' tabirini kullanmış olmaları kamuoyunun ve meslektaşlarımızın tepkisine sebep olmuştur.

Magazinden beslenen, hayat bulan hatta vesilesiyle mesleki manada ayakta duranların 'iflah olmaz' gazeteci düşmanlığı ve takıntısı, başta biz magazin gazetecileri olmak üzere tüm kamuoyumuzca üzüntüyle karşılanmaktadır.

Son dönemde özellikle TV'lerde başarısızlık sergileyen ve birer birer yayından kaldırılan dizi, film ve yapımların; yapımcı, yönetmen, senarist, oyuncu dahil tüm kadroları bu başarısızlığın bedelini, -mesleğini icra etmekten başka gayesi olmayan- gazeteci meslektaşlarımıza saldırarak ödetmek arzusundadırlar.[reklam]

Adı geçen bu dizinin de, reytingleri bir türlü istenen seviyelere gelememekte ve tüm kamuoyumuzca esefle izlendiği üzere bu saldırılarını çirkince senaryolarına yerleştirerek suçladıkları magazin camiasına saldırıda bulunmaktan çekinilmemektedir.

İşin üzücü bir başka tarafı ise, bu çirkin saldırılara yayıncı kuruluşu da alet etmeleridir.

Biz Magazin basınının emekçileri olarak bugüne kadar her saldırıda dik durduk, yılmadık, sinmedik. Bizler hep vardık, varolacağız da... Ancak bugüne kadar saldıranlar görüldüki, adeta bir yıldız etkisiyle parladıkları gibi sönerek tarihin tozlu sayfalarına birer birer gömüldüler.
 
Anayasa’nın ve yasaların bize tanıdığı basın özgürlüğü, demokrasi ve hukukun üstünlüğü gereğince, Kamunun aydınlatılması yolundaki mücadelemiz kararlılıkla sürdürülecektir. Magazin Gazetecileri Derneği bu tür dizi, program, oyuncu ve de yayıncı kuruluşları yakından izlemeyi, üzerine düşeni yapmayı, gerekli tüm yasal başvurularda bulunmayı sürdürecek ve daima Magazin Gazetecilerinin yanında ve hizmetinde olacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

SİNAN TOSUN
Magazin Gazetecileri Derneği
Yönetim Kurulu Başkanı

 

 

''BENİM HALA UMUDUM VAR' SON HAFTA NE KADAR İZLENDİ?

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin