Türkan Şoray'dan Belgin Doruk itirafı!

Datça Belediyesi tarafından sekiz yıldır düzenlenen Altın Badem Sinema ve Kültür Festivali sürüyor...

resim yok
06 Eylül 2013 - 09:40
Magazin

Datça Belediyesi tarafından sekiz yıldır düzenlenen Altın Badem Sinema ve Kültür Festivali 03 Eylül'de Türk Sineması'nın efsane ismi Cüneyt Arkın için düzenlenen gece ile başlayıp 04 Eylül'de, Türkiye'nin Küçük Hanımefendi'si Belgin Doruk'un anıldığı gece ile devam etti.

Birkaç gün önce başlayan 8. Altın Badem Sinema ve Kültür Festivali, Türk Sinemasının ‘Küçük Hanım Efendisi’ Belgin Doruk adına düzenlenen anma gecesiyle devam etti.

 

AYAKTA ALKIŞLANDI

Oyuncu Özge Özberk’in sunuculuğunu üstlendiği gecede Türkan Şoray’ın konuşması ayakta alkışlandı.

 

''ÇOK PİŞMANIM''

Şoray:

“Yaşarken, Belgin Doruk’un yanına gidip ona olan hayranlığımı dile getiremediğim için çok pişmanım.

Bu içimde bir yara olarak kalmıştı. Şimdi elime böyle bir fırsat geçtiği için çok mutluyum.

 

SEVGİ SÖZCÜKLERİ

Seni çok seviyorum Belgin Doruk” diyerek elindeki onur ödülünü Doruk’un oğlu Aydın Birsel’e verdi.

 

SON GÜN ETKİNLİKLERİ

Festivalin son günü olan 05 Eylül’de ise birçok filmde hem yönetmen, hem de senarist olarak imzası bulunan Ziya Öztan’a onur ödülü verilecek. Aynı gece Öztan'ın 'Cumhuriyet' filmi izleyicilerle buluşacak.

Ayrıca Cüneyt Arkın, Belgin Doruk ve Ziya Öztan’ın yaşamlarından kesitler sunan ve kendileriyle yapılmış söyleşileri içeren kitaplar Bircan Silan & Burçak Evren imzasıyla okurlara sunulacak.

Festival kapsamında iki senedir verilen emek ödülünün bu yılki sahipleri ise senarist ve yapımcı Gani Müjde ve oyuncu Suzan Avcı.[reklam]

Ayrıca Datça Belediyesi, Türk Sineması'na katkılarından dolayı Nuri Alço, Şemsi İnkaya, Yusuf Sezgin ve Yılmaz Köksal'a teşekkür plaketleri takdim edecek.

Türkan Şoray, Filiz Akın, Mustafa Alabora, Meltem Cumbul, Aşkın Nur Yengi ve Burak Alkaş da ödülleri verecek isimler olarak festivale katıldı.

Datça Altın Badem Festivali kapsamında büyük ilgi gören belgesel film yarışmasının bu yıl üçüncüsü düzenleniyor. Jüri üyeliklerini Ertuğrul Karslıoğlu, Burçak Evren, Hasan Özgen, Nükhet Güz ve İnci Bilgin’in üstlendiği; gençlerin belgesel sinemaya teşvik edilmesi amacıyla düzenlenen yarışma sonucunda birinciye 5000 TL, ikinciye 3000 TL, üçüncüye ise 2000 TL para ödülü verilecek.

 

Birincilik ödülüne değer bulunan film 05 Eylül akşamı ilk kez gösterime sunulacak.
 

 

TÜRKAN ŞORAY'IN YENİ DİZİSİ BELLİ OLDU! İŞTE DETAYLAR!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin