Türkiye dizi tarihinde bir ilk! Çarpışma ve Çukur'da aynı sahne yer alacak!

Ay Yapım imzası taşıyan Çukur ve Çarpışma dizileri Türkiye'de bir ilke imza atarak aynı sahneleri kullanacak! İşte detaylar..

Merve Mutlu
03 Nisan 2019 - 11:16
Yeni Bölüm

Başrollerinde Erkan Kolçak Köstendil, Necip Memili ve Aras Bulut İynemli'nin yer aldığı Ay Yapım imzalı Çukur dizisi ile başrollerinde Alperen Duymaz, Onur Saylak, Kıvanç Tatlıtuğ'un yer aldığı aynı imzalı Çarpışma dizisi, Türkiye dizi tarihinde bir ilke imza atarak bölümlerinde aynı sahneyi kullanacak. 

19-04/03/ukur-carpisma-2-14226.jpg

Onur Saylak, Veli Cevher karakteri ile Çukur'da

Show ekranlarının sevilen iki yapımında, Türkiye’de örneği az olan bu “crossover” (çapraz geçiş) tekniği ile Pazartesi akşamı ekrana gelen Çukur'un yeni bölümünde, Çarpışma dizisindeki Veli Cevher karakteri'nin Vartolu’nun yardım isteğine kayıtsız kalamayarak Sena’nın bulunması için Çukur’a gelmesi ile uygulanmış ve çok konuşulmuştu. 

Vartolu da bu kez Çarpışma'da!

Perşembe akşamı ekrana gelecek Çarpışma’nın yeni bölümünde ise bu kez Vartolu, Veli Cevher’e iade-i ziyaret gerçekleştirecek ve Çarpışma dizisinin perşembe akşamı yayınlanacak olan yeni bölümünde yer alacak. 

19-04/03/ukur-carpisma-4-14228.jpg

Ancak bu kez Türkiye dizi tarihinde bir ilke de imza atılacak. Karşılıklı konuk oyunculuğun ardından, Vartolu'nun Çarpışma dizisindeki sahneleri, pazartesi akşamı yayınlanacak olan Çukur'un yeni bölümünde de yer alacak. Yani bir sahne iki dizide birden kullanılarak akış sağlanacak.

Dilan Çiçek Deniz'in canlandırdığı, Yamaç'ın eşi Sena'yı kurtarmak için herkesin seferber olması ile kurulan bu birlikle, iki dizide de yer alacak olan ortak sahnede Vartolu ile Medet, Mahsun’un nerede olduğu sorusunun cevabını Cansız’da arayacak. 

 “Crossover” (çapraz geçiş) nedir?

Kelimenin Türkçe karşılığına bakıldığında geçit, köprü gibi anlamları var. Başka bir kelimeyle kullanıldığında yerine göre çapraz geçiş, köprü, çalışma gibi anlamlara da gelebiliyor. Televizyon dünyasına uyarlandığında ise: İlki ana dizi ve kardeş dizide yer alan karakterlerin ortak bir konu ve/ya hikaye ekseninde biraraya geldiği ortak bölümler anlamına geliyor. 

 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin