Türkiye'nin tek Barbie bebeği Gülse Birsel oldu!

Şimdilerde Jet Sosyete dizisinde rol alan Gülse Birsel'in barbie bebeği yapıldı. Detaylar haberimizde..

Merve Mutlu
07 Mart 2019 - 10:32
Magazin

Standart toplumsal güzellik algılarını dayatan ve çocuklar üzerinde derin psikolojik yaralar bırakabilecek potansiyelde olan Barbie bebeklerin devri kapandı. Artık her form ve renkten kadını temsil eden bebekler üretilmeye başlanmasıyla, çocukların rol model almaları amaçlanarak, gerçek ve ilham verici kadınların oyuncak bebekleri üretildi. 

19-03/07/oyuncak-bebel-1551944438.png

Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen ilk Barbie devriminde: dünyaca ünlü milli sörfçü Çağla Kubat, Meksikalı feminist ressam Frida Kahlo, beden aktivisti Ashley Graham’ın da bulunduğu; sporcu, sinemacı, gazeteci kadınların oyuncaklarının yer aldığı koleksiyona bu yıl oyuncak firmasının 60. yıl şerefine 60 başarılı kadının bebeğini eklendi.

19-03/07/bebek.png

Bu yılın yeni koleksiyonunda, Türkiye'den de 1 kişinin Barbie bebeği yaratılarak koleksiyona eklendi. Türkiye'nin ilk ve tek Barbie bebeği de Jet Sosyete'nin güzel oyuncusu Gülse Birsel oldu. Ünlü mizah yazarı ve oyuncu Gülse Birsel bu güzel haberi kendisi duyurdu. 

Barbie bebeğinin yapıldığını Twitter'da duyuran Gülse Birsel, "Cebren ve hileyle oyuncak firmasına nasıl okul kütüphaneleri yaptırıp bunu sosyal sorumluluk projesine çevirdim şu bu, hepsini öğreneceksiniz" dedi.

19-03/07/birsel-tw.png

Barbie'nin resmi internet sayfasında Gülse Birsel'in özgeçmişi ve üretilen oyuncak bebeğinin fotoğrafı da eklendi.

Sekiz bin anne ile bir araştırma yapan Barbie, annelerin yüzde 86’sının çocuklarının rol modelleri konusunda endişeli olduğu sonucuna ulaştı. Bu sonuca bakarak da 17 gerçek ve ilham veren kadını oyuncak bebeğe dönüştürdü.

Gülse Birsel'in Barbie bebeği:

19-03/07/gulse-birsel-1551944733.png

 

 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin