Ulan İstanbul'un Çakal Karlos'undan hiç duymadıklarınız!

Ulan İstanbul'un Çakal Karlos'undan hiç duymadıklarınız bu röportajda...

resim yok
18 Temmuz 2014 - 15:39
Röportaj

''Çakallığa ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz...''

Ulan İstanbul dizisinin 'Çakal Karlos'u genç oyuncu Erkan Kolçak Köstendil ''Çakallığa ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Belki de sırf bu yüzden bu şehirde birbirimizin hayatını zorlaştırıyor olabiliriz'' diyor.


En son Sakarya Fırat'ta Er Mahmut Karakum olarak izlediğimiz Erkan Kolçak Köstendil bu kez Ulan İstanbul dizisinde âşık olma fikrine, efkarın kendisine âşık arabesk müzik sevdalısı bir dolandırıcı rolüyle karşımızda.

Köstendil, hakkında merak edilenleri ve Ulan İstanbul dizisini anlattı.

Ulan İstanbul dizisine nasıl dahil oldunuz?

Trabzon'da Kazım Koyuncu'nun hayatından da kesitlerin olduğu Yağmur Kıyamet Çiçeği filmini çekiyorduk, o sıra Ulan İstanbul'un senaryosu geldi. 'Çakal Karlos'u senin oynamanı istiyoruz' dediler, okudum ve tamam dedim. Daha önce bu kadar çabuk netleşen başka bir işim olmamıştı.

 

ÖNEMLİ OLAN SAYGI

Bu dizide 'Ben de olmalıyım' dedirten en önemli şey neydi peki?

Senaryo ve oyuncu kadrosu. Ama hepsinden önemlisi dedemiz Gazanfer Nevizade'nin Hulusi Kentmen olacak olmasıydı. Eski Türkiye'nin bazı güzelliklerine özlem duyduğumuzu düşünüyorum ve Hulusi Kentmen de bu güzelliklerin başında gelen bir isim.

Çakal Karlos karakterinden biraz bahsedelim.

Adı üzerinde Çakal Karlos işte.

Peki herkesin içinde böyle bir karakter var mıdır? Çakallık, kurnazlık ayakta kalmakla ilişkilendirilir mi?

İnsanların, kendini çaresiz hissettiği zamanlarda, sığındıkları bir taraflarında vardır herhalde. Ayakta kalabilmek içinse, 'özellikle İstanbul'da yaşıyorsanız' kurnazlığa çakallığa ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz galiba, belki de sırf bu yüzden bu şehirde birbirimizin hayatını zorlaştırıyor olabiliriz.

Rolünüzün sizinle benzer yönleriniz var mı?

Sesimin nasıl çıktığını umursamadan avaz avaz şarkı söylediğim oluyor benim de.

Seyirciden gelen tepkiler nasıl?

Şu ana kadar gelen tepkiler güzel umarım uzun süre de öyle devam eder.[reklam]

ÇOK EĞLENIYORUZ

Reytingler şu an gayet iyi gidiyor ama bir oyuncu olarak bunun korkusunu hissettiğiniz oluyor mu?

Reyting benim uzmanlık alanım değil. Ben, bana verilen sorumluluğun hakkını verebilmenin dışında başka bir şeyle ilgilenmemeye çalışıyorum. Bir dizi 4 bölüm de sürebilir, 104 bölüm de. Fakat tabii insanın gönlünden geçen, kaç bölümde biterse bitsin seyirciye saygı duyarak işin bir finalle bitirilmesidir.

Set ortamınız nasıl?

Çok keyifli, set dışında da ekiple bolca vakit geçiriyoruz.

Dizi yanında tiyatroya da devam ediyorsunuz, var mı bir proje?

Craft Tiyatro'da Çağ Çalışkur'un yönettiği Kalp Düğümü'nü oynuyoruz. Ekim'den itibaren yeni sezonda oynamaya devam edeceğiz.

Bir oyuncu olarak dizi projeleri ve tiyatro oyunlarını değerlendirecek olursanız hangisi ağır basar?

Tiyatro sahnesinden tanınmanın, oradaki performansınızla bahsedilmenin tadı hiçbir şeye değişilemez. Dizide daha ziyade kendi kariyerinize hizmet ediyorsunuz ama tiyatronun verdiği bambaşka bir duygu ve sorumluluk hissi var.

Bir dönem kalecilikle uğraşmışsınız... Futbolda ilerleme şansınız varken neden oyunculuk?

Kalecilik hata kaldırmayan çok stresli bir iş. Ama oyunculukta dilediğiniz gibi hata yapabilme lüksünüz var, hatta ancak bu şekilde kendinizi geliştirebiliyorsunuz. Böyle bir mesleğin içinde kendimi daha mutlu hissedebileceğimi düşünmüştüm. Yanılmamışım.

 

'BOŞ VAKİTLERİMDE UYURUM'

Yoğun tempolarınızın olduğu dönemde bambaşka bir meslek düşlediğiniz, tak ettiği yerler oldu mu size?

Yoğun tempodan hoşlanan bir insanım ama yarın bir gün başka sebeplerden ötürü bırakmak istersem bırakırım. Kaleciliği bıraktıktan sonra uzun yıllar kamera arkasında çalıştım, sonra bırakıp oyunculuk yapmaya başladım. Yaptığın işi severek yaptıktan sonra ne iş yaptığının çok da bir önemi yok diye düşünüyorum.

Kendinize nasıl zaman ayırırsınız, nelerle ilgilenirsiniz?

Fotoğraf çekmekten ve bilgisayar başında kurgu yapmaktan hoşlanıyorum. Onun dışındaki tüm boş vakitlerimde uyurum. Bu insanı daha çalışkan hale getirebiliyor.

 

 

'ULAN İSTANBUL'A DAMGA VURACAK 'YANARIM' DÜETİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin