Ünlü müzik grubu Gorillaz, kendi dizisine kavuşuyor

1998'de kurulan müzik grubu Gorillaz'ın "animasyon" üyeleri kendi dizilerine kavuşuyor.

Berfu Özlen
13 Nisan 2017 - 15:59
Gündem

Damon Albarn ve Jamie Hewlett'in kurduğu kurgu animasyon üyelerden oluşan müzik grubu Gorillaz, karakterlerinin rol alacağı bir projeye imza atıyor.

Grup ile bütünleşen karakterler

Gorillaz her zaman için gerek müziği, gerek tarzı gerekse "buluşları" ile zamanın ötesinde bir grup olmuştu. 2001 senesinde yayınladıkları ilk albümden bu yana, alternatif rock grubu, dünyanın ilk "sanal grubu" olarak da biliniyor. Grup üyeleri kliplerinde veya albüm tanıtımlarında kendileri görünmek yerine, yarattıkları animasyon personayı öne çıkarıyorlar. Gorillaz için bu öyle bir hal aldı ki, ilk anda grubun gerçekten de animasyon karakterlerden oluştuğu sanılabiliyor.

17-04/13/7776909122_madonna-avec-gorillaz-en-cartoon-sur-scene.jpg

Karakterlerini ödül törenlerinde de geride bırakmayan grup, hologram ve benzer teknolojileri kullanarak canlı performanslar bile ortaya koyabiliyor. 

Greenday'in de bir projesi var

Greenday'in, American Idiot isimli konsept albümünü, HBO için bir televizyon filmi yapmak projesi üzerine, Gorillaz da kendi karakterlerinin rol alacağı bir animasyon dizisi projesi içinde.

Q Magazine'in haberine göre, Albarn ve Hewlet, 10 bölümlük bir sezonun şu an yapım aşamasında olduğunu belirtti. Proje hakkında başka bir bilgi verilmemesine rağmen, dedikodular bile hayranları heyecanlandırmaya yetiyor.

17-04/13/gorillaz.jpg

Grup şu sıralar "Humaz" adındaki yeni albümlerini tanıtmak için turluyor. Amsterdam, Berlin ve Brooklyn gibi şehirleri gezecek olan grubun animasyon serisinin ne zaman çıkacağı ise belirsizliğini koruyor. 

Gelişmeleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin