Ünlü oyuncu Yılmaz Gruda hastaneye kaldırıldı!

Bir süredir sağlık sorunları nedeniyle tedavi gören 92 yaşındaki usta oyuncu Yılmaz Gruda, hastaneye kaldırıldı. Peki Yılmaz Gruda'nın sağlık durumu nasıl? Yılmaz Gruda neden hastaneye kaldırıldı? Yılmaz Gruda'nın hastalığı ne? Yılmaz Gruda kimdir?

Volkan Usta
13 Mart 2023 - 12:00
Magazin

Bir süredir sağlık sorunları nedeniyle tedavi gören 92 yaşındaki usta oyuncu Yılmaz Gruda, hastaneye kaldırıldı. Usta oyuncunun menajeri Tümay Özokur, sosyal medya hesabı üzerinden Sağlık Bakanlığı'na çağrıda bulunarak Gruda'nın yoğun bakıma alınmasını için yardım istedi. İşte detaylar!

23-03/13/ekran-alintisi-1678698288.PNG

Bir süredir sağlık sorunlarıyla mücadele eden Yılmaz Gruda’nın menajeri Tümay Özokur, Sağlık Bakanlığı’na ve Bakan Fahrettin Koca’ya seslendi.

Özokur “Ustamız, hocamız Yılmaz Gruda Şişli Etfal Seyrantepe Kampusu kırmızı alanda yatmakta… Hekimler yoğun bakım ya da servise karar vermek üzere… 4 gün önce serviste 5 gün yatırıldı ve düzeldi diye çıkarıldı. Lütfen yoğun bakımda tedavisi yapılsın.” mesajıyla sosyal medyadan paylaşımda bulundu!

Yılmaz Gruda'nın sağlık durumu nasıl? Ünlü oyuncu hastaneye kaldırıldı! Yılmaz Gruda'nın son durumu...

Yılmaz Gruda kimdir? Kaç Yaşında?

14 Temmuz 1930 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelen ünlü oyuncu, aynı zamanda Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, şair, oyun yazarı, tiyatro yönetmeni, çevirmen ve reklamcı olarak bilinmektedir.

Ankara Ticaret Lisesindeki eğitim sürecini yarıda bırakan ve sonrasında devlet memuru olan Gruda'nın yazdığı şiirler, 1950'li yıllarda, çeşitli dergilerde yayımlanmaya başlamıştır.

Gruda, 1956 yılında girdiği Cep Tiyatrosu'nda oyunculuğa başlamış ve yaşamı, Ankara Devlet Tiyatrosu'na ait Küçük Tiyatro'da devam etmiştir. Ankara Meydan Sahnesi ve Nisa Serezli topluluklarında da görev almıştır. Sonrasında yeniden memurluk hayatına dönüp muhasebecilik yapmıştır. Muammer Karaca Tiyatrosu'nu yöneten isim Ayşen Gruda'nın eski eşidir. Bunun yanı sıra Attilâ İlhan ile beraber mavi hareketini yaratan şairlerden biri olarak bilinmektedir. Ayrıca kamera önünde de yer almıştır. Yılmaz Gruda'nın pek çok sinema filmi ve dizilerde rol aldığı bilinmektedir.

İLGİLİ İÇERİK

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin