Usta isimler Oscar ödüllü filmi uyarlıyor!

Oscar rekortmeni 'Yağmur Adam' filmi, tiyatro sahnesine uyarlandı. İki kardeşin duygusal öyküsünü anlatan oyunda Devrim Evin ile Reha Özcan başrolde...

resim yok
11 Eylül 2013 - 09:25
Magazin

Oscar rekortmeni 'Yağmur Adam' filmi, tiyatro sahnesine uyarlandı.

 

KİMLER OYNAYACAK?

İki kardeşin duygusal öyküsünü anlatan oyunda Devrim Evin ile Reha Özcan başrolde...

Dustin Hoffman ve Tom Cruise'un 1988 yılında başrollerini paylaştığı 'Yağmur Adam' filmi, tiyatro oyunu oldu.

 

TİYATRO KEYFİ TARAFINDAN...

Barry Levinson'ın yönettiği ve 'En İyi Film', 'En İyi Yönetmen', 'En İyi Erkek Oyuncu' ile 'En İyi Orijinal Senaryo' dallarında Oscar kazanan film; Kemal Başar'ın kurduğu Tiyatro Keyfi tarafından sahneye uyarlandı.

 

DEVRİM EVİN BAŞROLDE

Yönetmenliğini Kemal Başar'ın üstlendiği oyunda; Devrim Evin, Reha Özcan, Ece Özdikici ve Tamer Levent başrolleri paylaşıyor.

 

KİM, HANGİ ROLDE?

Filmde Tom Cruise'un canlandırdığı 'Charles' karakterini, 'Fetih 1453' filmi ile tanınan Devrim Evin oynayacak.

Dustin Hoffman'a 'En İyi Erkek Oyuncu' Oscar'ını kazandıran otistik 'Raymond'ı ise Reha Özcan canlandıracak.

 

BİR DEĞİŞİM ÖYKÜSÜ

'Yağmur Adam'; değer ve ahlak duyguları gelişmemiş 'Charles'ın, babası ölünce izini kaybettiği otistik abisi 'Raymond'ı miras için hastaneden kaçırması ve bundan sonra ikilinin yaşadığı değişimi anlatıyor.

 

KÜNYE

Provaları halen devam eden oyun, Eylül ayının sonlarında Bo Sahne'de izleyici ile buluşacak.

Yazan: Dan Gordon
Çeviren: Şükran Yücel
Yöneten: Kemal Başar
Dekor Tasarımı: Murat Gülmez
Kostüm Tasarımı: Berna Yavuz
Işık Tasarımı: Murat Özdemir
Müzik: Can Atilla
Oynayanlar: Reha Özcan, Devrim Evin, Ece Özdikici ve Tamer Levent

 

''HER ŞEYİ YAPIYORUZ''

Kemal Başar, yeni projesi hakkında şöyle konuşuyor:[reklam]

''Tiyatronun sinemayla kıyaslanması cahil adamın yapacağı bir şey. Ancak bundan kaçınamayız. Her yönetmenin yoğurt yiyişi farklıdır, benim yorumum başka olacak. Film bir üst yapıt. Bunun da üst yapıt olması için her şeyi yapıyoruz.''

 

Devrim Evin: Yağmur Adam çekildikten sonra aradan 25 yıl geçti. Orası Amerika, burası Türkiye; o sinema, bu tiyatro arada çok fark var. ‘Ödül almış bir filmin tiyatro uyarlamasıdır'ın ağırlığı yok. Ekipten kimse filmi izlemiyor, bağımsız bir metin gibi bakıyoruz. 2008'den bu yana Amerika'da, Avrupa'da oynanıyor. Fragmanlarını izledim, konu itibarıyla aynı ama filmle bir alâkası yok.

Reha Özcan: Dustin Hoffman'ın Yağmur Adam'daki performansı bambaşka. Para kazanmak için yaptığı işler dışındaki bütün filmleri çok özel. Sıradışı bir oyuncu. Bizim serüvenimiz başka. Daha önce hastalıklı birçok karakteri canlandırdım.

 

Bedensiz Kadın'da kanser hastası, psikolojik sorunları olan birini, Nemrut oyununda Nemrut'u, Inishmorelu Yüzbaşı'nda psikopat birini oynadım. Normal adamı oynamadım sanırım, hiç denk gelmedi. Umarım Yağmur Adam'daki Raymond rolü de güzel olur.

 

 

AYÇA VARLIER'DEN SAMİMİ AÇIKLAMALAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin