Avrupa Avrupa'nın Ayhan'ı Tarık Papuççuoğlu ile çok özel!

Oyuncu Tarık Papuççuoğlu; TRT 1'de yayınlanan 'Avrupa Avrupa' dizisinin kadrosuna katıldı. İstanbul'dan Bodrum'a yerleşen, köyünde bahçe işleriyle meşgul olan ünlü oyuncu, yeni hayatıyla ve diziyle ilgili konuştu.

resim yok
11 Eylül 2013 - 09:08
Röportaj

'Avrupa Avrupa' dizisinde 'Ayhan' karakterini canlandırmaya başlayan Tarık Papuççuoğlu: "Komedide oynamak ciddi bir iştir; sürekli dikkatli olmak gerekir" diyor.

Oyuncu Tarık Papuççuoğlu; TRT 1'de yayınlanan 'Avrupa Avrupa' dizisinin kadrosuna katıldı.

 

YENİ HAYATI VE DİZİSİ HAKKINDA

İstanbul'dan Bodrum'a yerleşen, köyünde bahçe işleriyle meşgul olan ünlü oyuncu, yeni hayatıyla ve diziyle ilgili konuştu.

 

DİZİKOLİK DEĞİLİM

'Avrupa Avrupa' dizisindeki rolünüzden bahseder misiniz?


Dizide 'Ayhan' karakterini canlandırıyorum. Gülay Karaca'yla birlikte; yeğenlerine göz-kulak olmak için bir süreliğine Avrupa Apartmanı'na taşınan bir çifti oynuyoruz. 'Ayhan' övünmeyi seven, babacan, yeğenlerini seven ama pek de becerikli olmayan bir tip. Eşi 'Saadet' ile araları bozuk, devamlı didişiyorlar ama yeğenlerine bunu hissettirmemeye çalışıyorlar. Bana teklif geldiğinde, devam eden bir projeye katılma konusunda biraz tereddüt yaşadım ama daha sonra yapımcı Banu Akdeniz ile tanışınca doğru bir karar verdiğimi anladım.


Oynadığınız dizileri takip edebiliyor musunuz? Kendinizi seyretmek nasıl bir duygu?


Ben dizikolik biri değilim, zaten fazla vaktim de olmuyor. Her bölümünü olmasa da, bazı dizileri izlemeye çalışıyorum. İçinde olduğum projeleri mutlaka izliyorum. Çünkü nasıl bir oyunculuk çıkardığımı ancak o sayede anlayabiliyor ve yerine göre kendimi acımasızca eleştiriyorum.

 

KOMEDİ DRAMDAN DAHA ZOR

Sizi daha çok komedi tarzı film ve dizilerde görüyoruz. Niye dramda oynamayı daha az tercih ediyorsunuz?


Bugüne kadar çoğunlukla komedi ağırlıklı projelerde izleyici ile buluştuğum doğru. Tiyatro kökenli olduğum için işimi ciddiye alarak ve büyük bir dikkatle yaparım. Komedi oynamak gerçekten çok ciddi bir iştir. Çok milimetrik bir oyunculuk ve sürekli dikkat gerektirir. Yoksa insanları güldüremezsiniz. Komedinin altından başarıyla kalkan oyuncu, dramı da kolaylıkla oynar. Önemli olan komedidir.


Son dönemde magazin gündeminden düşmeyen sanatçıların egoları ve şöhretleri hakkında ne söylemek istersiniz?
Dizi oyuncusu arkadaşların bir kısmı; hem yer aldıkları projeler, hem de özel hayatları ile ilgili magazini çok iyi kullanıyorlar. Özellikle magazin basınında yer almayı tercih eden meslektaşlarım, bu sayede gündemde kalmayı başarıyor ve sürekli birtakım yayınların malzemesi oluyorlar. Tabii ki bu da gündemde kalmak için bir seçenek, bir karar... Onların kararına da saygı duymak gerekir ama ben kendi adıma, özel hayatımla magazin basınında yer almayı seven biri değilim.[reklam]

Bu yıl tiyatro yapmayı düşünüyor musunuz?


Geçen beş yıl çok yoğun olarak tiyatro ile uğraştım. Bu yıl biraz dinlenmek istiyorum. Sonrasında yine mutlaka tiyatro yapacağım. Çünkü tiyatroyu fena halde özleyeceğimi biliyorum.

 

BODRUM'DA HAYAT ÇOK DAHA KOLAY

Bodrum'a yerleştiniz, artık İstanbul'da yaşamak istemiyorsunuz. Neden?

 

Bu yılın başında eşim ile radikal bir karar alarak Bodrum'un bir köyüne yerleştik. İstanbul'un ulaşım zorluğuna hatta artık imkansızlığına artık dayanamıyorduk. Daha sakin bir hayat yaşamak için bu kararı aldık. Artık İstanbul'a işlerim için gidip geliyorum ve çok daha az yoruluyorum.

Bodrum'da günleriniz nasıl geçiyor; neler yapıyorsunuz?


Bodrum'da hayat daha sakin, daha kolay. Sanatsal etkinliklerle birlikte yaşamımızı kolaylaştıracak her türlü olanak var. Çalışmadığım zamanlarda hobilerimle meşgulüm. Tamirat, tadilat, boya, badana, tesisat ve marangozluk gibi hobilerim var. Bu uğraşlar bütün zamanımı dolduruyor. Şimdilik iyi gidiyor.

 

TÜRK DİZİLERİ BAŞARILI

Dizi ve film sayısında bu sezon büyük bir artış var. Bu konuda ne diyeceksiniz?


Dizi ve filmler, yaklaşık 4-5 senedir artış gösteriyor. Bu yüzden dizi setinde çalışanlar, gecegündüz demeden çabalıyor. Çekilen bölümlerin süreleriyle ilgili yasal bir düzenleme yapılmadıkça bu sistem böyle devam edecek.

Peki, yurt dışında Türk dizilerinin tutmasını neye bağlıyorsunuz?


Bir zamanlar Meksika dizilerini izlerdik. Son derece ucuz yapımlardı. Şimdi ülkemizde, çok daha kaliteli yapımlar çekiliyor ve dışarıya pazarlanıyor.

 

 

DOKSANLAR'IN YILDIZI PELİN ÖZTEKİN İÇİNİ DÖKTÜ! DETAYLAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin