Usta oyuncu Ayşen Gruda hayatını kaybetti...

Yeşilçam'ın duayen sanatçısı Ayşen Gruda kaldırıldığı hastanede yaşam savaşını kaybetti..

Merve Mutlu
23 Ocak 2019 - 15:06
Magazin

Yeşilçam'ın "Domates Güzeli" lakabıyla bilinen duayen oyuncusu Ayşen Gruda, geçtiğimiz aylarda şiddetli mide ağrısı şikayetiyle hastaneye kaldırılmıştı.

Sağlık sorununun Pankreas kanseri olduğu öğrenilen duayen sanatçı Ayşen Gruda’nın tedavisine Kağıthane Derindere Hastanesi’nde devam ediliyordu ancak acı haber bugün geldi...

19-01/23/gruda.png

Bir süredir yoğun bakımda olan ve  tedavisi devam eden Türk tiyatro ve sinema oyuncusu, duayen sanatçı 74 yaşındaki Ayşen Gruda hayatını kaybetti.

Ayşen Gruda'nın hastalığı neydi?

Ayşen Gruda mide ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede mide kanaması şüphesi ile yatırılmıştı. Gruda'nın dokturu ise şu açıklamayı yapmıştı:

"Pankeas kanseri ilerlemiş. Dördüncü evrede… Kemoterapi ya da ameliyat şu anda uygulamayı düşünmüyoruz. Durumu iyiye gidiyor, yoğun bakımdan çıkarmayı düşünüyoruz. Düne göre bugün daha iyi gitti ama yarın ne olur bunu göreceğiz.

Ayşen Hanım’ın 1 senedir tedavisiyle ilgileniyoruz. Pankreasa yönelik bir girişim düşünmüyoruz. İlaçlarla gidip hastanın genel durumunu toparlamaya çalışıyoruz. Beslenme sorunlarını çözüp, hastayı evine çıkarmayı planlıyoruz. Zaman vermek mümkün değil ama 1 hafta içerisinde durum netliğe kavuşur.

İlk yatırdığımızda hayati risk mevcuttu. Kan tedavisi sonrasında durumu biraz daha iyi. Genel hastalığından dolayı durumunda her an değişim olabilir.Biz yanındayız, başındayız. Bu hastalıkla 1 yıldır inatçı bir şekilde mücadele ediyor. Umutsuz konuşmaya gerek yok. Beraber takip edeceğiz.”

Yaklaşık bir ay önce yapılan bu açıklamanın ardından, bugün Ayşen Gruda'yı kaybettik...

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin