Usta oyuncu Cezmi Baskın'dan acı itiraf!

Cezmi Baskın, bir oyuncu olarak tiyatroda rol almayı tercih ettiğini ancak maddi nedenlerden dizilerden vazgeçemediğini söyledi

resim yok
24 Kasım 2013 - 11:37
Röportaj

Cezmi Baskın, bir oyuncu olarak tiyatroda rol almayı tercih ettiğini ancak maddi nedenlerden dizilerden vazgeçemediğini söyledi

TRT'nin yeni dizisi 'Gurbette Aşk'ın kadrosunda yer alan Cezmi Baskın, yıllar evvel Türkiye'den Almanya'ya göçmüş olan 'Türkoğlu' ailesinin reisini canlandırıyor.

 

Son dizi projesi 4.5 yıl süren ve hiç ara vermeden yeni bir diziye başlayan Baskın ile oyunculuk ve dizi sektörü hakkında konuştuk...

 

SİNEMA PRESTİJDİR

'Gurbette Aşk' dizisinde nasıl bir rolde izleyeceğiz sizi?


Dizi; Türkiye'den Almanya'ya giden 'Türkoğlu' ailesinin başından geçen olayları anlatıyor. Ben dizide ailenin reisi 'Salih'i oynuyorum. 'Salih', geleneklerine bağlı, hatta biraz tutucu bir adam.


Dizinin size cazip gelen yanı neydi?


Televizyonda yurt dışında geçen hikayeler pek işlenmiyor. Sanırım en fazla o kısmı cazip geldi. Dizide hikaye Almanya'nın Köln kentinde geçiyor.


Bir önceki diziniz 'Akasya Durağı' tam 4.5 yıl sürdü. Dinlenmeden yeni bir diziye başladınız. 'Yüzümü dinlendireyim' diye düşünmediniz mi?


Türkiye şartlarında öyle şeyler yapmaya pek fırsat kalmıyor. Yüzünüzü dinlendirmekten çok değiştirmek marifet. Birbirinden farklı rolleri oynamaya çalışıyorum. En çok buna özen gösteriyorum. Yani 'Orada kullandığı tipi burada kullanmış' dedirtmem.


Dizilerde yer almaktan memnunsunuz öyleyse...


Evet. Hep söylerim; sinema prestijdir, dizi paradır, tiyatro hayat biçimidir. Dizi yapmazsak parasız kalma korkusu yaşıyoruz. Gelecek kaygısı yaşadığımız için dizilerde rol alıyoruz. Keşke dizide kazandığımız kadar diğerlerinden kazansak da dizi yapmaya mecbur kalmasak.[reklam]

Sürekli komedi türündeki işlerde rol alıyorsunuz. Bu bilinçli bir tercih mi?


Hep komedi oynarmışım gibi bir anlayış var. Artık daha fazla dram işlerinde rol almak istiyorum.


Bir oyuncu olarak, belli bir yaştan sonra sadece belirli roller için teklif almaktan korkuyor musunuz?


Hiç hissetmiyorum. Yaş söz konusu değildir bir oyuncu için.


Başrol oynamak gibi bir hevesiniz var mı?


Hiç olmadı. Aksine küçük veya az rollerin de çok başarılı oynandığında akılda kalabileceğini gösterdiğime inanıyorum. Benim hoşuma giden her rolü hiç düşünmeden oynarım. O konuda egom yok.

 

 

KADİR ÇÖPDEMİR 30 YAŞ YAŞLANIRSA! DETAYLAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin