Usta oyuncu Mehmet Ulay hayatını kaybetti!

Yaklaşık bir yıldır akciğer kanseriyle mücadele eden usta oyuncu Mehmet Ulay, Almanya’da hayatını kaybetti. Peki Mehmet Ulay neden vefat etti? Mehmet Ulay'ın hastalığı neydi? Mehmet Ulay'ın cenaze töreni ne zaman? Mehmet Ulay kaç yaşında vefat etti? Mehmet Ulay kimdir?

Volkan Usta
05 Eylül 2023 - 13:07
Viral

Ünlü tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Mehmet Ulay yaşamını yitirdi.

Pek çok dizi ve filmde rol alan usta oyuncu Mehmet Ulay'dan kötü Haber geldi. Uzun zamandır Almanya'da yaşayan oyuncu 81 yaşında hayatını kaybetti. Son yıllarda akciğer kanseriyle mücadele eden usta oyuncu sevenlerini yasa boğdu.

23-09/05/13b9c85f97ee225e9dd7f84149dfdd47.jpg

MEHMET ULAY KİMDİR?

Mehmet Ulay, 1942'de İstanbul'da doğdu. Ankara'da büyüdü ve lise son sınıfta İstanbul'a gelerek Kabataş Lisesinden mezun oldu. 1963'te Devlet Tiyatrolarında sanat hayatına başladı. 1965'te AST içinde yer alan Mehmet Ulay, 1969 yılında İngiltere'ye giderek Oldwick Theater'da görev aldı. İki yıl sonra Türkiye'ye döndüğünde yeniden Ankara Sanat Tiyatrosu bünyesinde, müdürlük, oyunculuk ve yönetmen yardımcılığı yaptı. Bir süre sonra tekrar yurt dışına giderek Almanya ve Amerika'da tiyatro üzerine araştırmalar yapan Ulay, dönüşünden sonra sinema, dizi ve TV reklam filmlerinde rol aldı.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin