Usta sanatçı yeni yaşını kutladı

Süper Baba dizisinin efsane ismi Şevket Altuğ, 81'inci yaşını sosyal medyadan yayınladığı kareyle kutladı. Şevket Altuğ kimdir, nereli, kaç yaşında?

Berfin Sengil
14 Mart 2024 - 12:47
Magazin

Ekranlara damgasını vuran Perihan Abla dizisinin Şakir'i ve Süper Baba dizisinin Fikret'i Şevket Altuğ, yeni yaşını sosyal medyadan sevenleriyle paylaştı.

81'inci Yaşını Kutladı

Şevket Altuğ, kendisine ait olan hesaptan yayınladığı karenin altına, "81" yazdı.

13 Mart 1943 doğumlu olan ve 81'inci yaşını kutlayan usta sanatçıya sevenlerinden de beğeni ve yorum geldi.

Şevket Altuğ Kimdir?

İlk, orta ve lise eğitimini Galatasaray Lisesi'nde tamamladı. Gazetecilik Yüksekokulu'nu bitirdi ama hiç gazetecilik yapmadı. Tiyatroya Galatasaray Lisesi'nin tiyatro kulübünde başladı. Arena Tiyatrosu, Ankara Sanat Tiyatrosu ve Gülriz Sururi - Engin Cezzar Tiyatrosu'nda çalıştı.

1969'da Genco Erkal ve arkadaşlarıyla birlikte Dostlar Tiyatrosu'nun kurucuları arasında yer aldı. 70'li yıllarda tiyatrodan koptu ve sinema yaptı. Ancak sinemayı çok sevmedi.

"İkinci sinema dönemim" dediği yıllarda 'İmdat ile Zarife' ve 'Gölge Oyunu'nda oynadı. İlk televizyon dizisi, TRT için çekilen ve Sadri Alışık ile birlikte oynadığı 'Seyahatname' oldu.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin