Üvey Baba'nın şanssız Lamia'sı artık büyüdü!

Üvey Baba'nın şanssız Lamia'sı Selam filminin Zehra öğretmeni Burçin Abdullah artık büyüdü.

resim yok
13 Nisan 2014 - 11:00
Röportaj

Burçin Abdullah: ''Afganistan travmasını atlatamadım...''


Üvey Baba'nın şanssız Lamia'sı Selam filminin Zehra öğretmeni Burçin Abdullah artık büyüdü. 27 yaşına gelen oyuncu, şimdilerde Osman Sınav'ın yeni projesi Hatasız Kul Olmaz'da Canan karakteriyle izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

* Son dönem adınızı oyunculuktan çok yardım kampanyalarında duyuyoruz...

Rol aldığım Selam filminden sonra 'Kimse Yok mu Derneği'yle tanıştım ne kadar çıkarsız bir çalışma içinde olduklarını gördüm. ''Ben ne yapabilirim bu dernek için'' dedim, Sudan'daki yetimhane projelerinden bahsettiler. Ben de kabul ettim ve Sudan'da yetimhane açtık.

 

SUDAN2A SU KANALI YAPTIRACAĞIM

* Kimse Yok mu Derneği'yle çalışmalarınız devam ediyor mu?

Seviyorum Kimse Yok mu Derneği'ni. Orada çalışan insanlar çıkarsız. Amaçları sadece hizmet. Din, millet, ırk ayrımı yapmıyorlar. Irkçılıktan nefret ediyorum. Benim ailem Tatar, Türk değilim. Böyle bir ayrımcılık gördüğüm zaman çok kızıyorum. Aslen Romanyalıyım. Romanyalılar'la ilgili hoş olmayan şeyler duyduğum zaman çok rahatsız oluyorum. Kimse Yok mu Derneği herkese kucak açıyor. O yüzden oradaki insanları seviyorum. Onlarla beraber çok yolculuk yapacağım.

* Tekrar gidecek misiniz Sudan'a?

Sudan'da su kuyuları var ama birbirine çok uzak. O suyun dağıtımı için su kanalları oluşturulması gerekiyor ve benim bir  sonraki hedefim Sudan'da su kanalları oluşturulması için çalışmak.

* Sudan'dan sonra Afganistan'a da gittiniz…

Orada resmen tokat yedim. Cehennemi dünya üzerinde yaşıyorlar. Ölmüş çocuk gördüm. Orada gördüklerimin travmasını hâlâ atlatamadım.

 

''FIRSATLARI DEĞERLENDİRİRİM, PLAN YAPMAM''

* Üvey Baba ve Selam filminin dışında kendinizi gösterebileceğiniz bir projede olamadınız… Çok mu seçici davranıyorsunuz?

Ben fırsatları değerlendiren bir insanım. Planlı programlı değilim. Ben buna tamamen kısmet diyorum. Her şerde bir hayır vardır diye düşünüyorum. Birçok oyuncunun yaşadığı sıkıntı bu aslında. Çok büyük ümitlerle başlayıp, birkaç bölüm sonra dizisi kaldırılan çok oyuncu var. Şu anda tek istediğim yeni dizimin girmesi ve uzun soluklu olması. Bu olduktan sonra kariyerim için birçok şey yoluna girecek.

*Osman Sınav'ın yeni projesi Hatasız Kul Olmaz'la ekranlara dönüyorsunuz. Nasıl bir dizi olacak?

Karakterimin adı Canan. Ertan Saban, Ekin Türkmen, Murat Han ve Gökçe Özyol'la oynuyorum. Dram ve aksiyon ağırlıklı bir dizi.

* Canan da Lamia gibi acı çeken bir kız mı?

Hiç benzemiyor. Arkadaşım bile olamaz. Düzgün, akıllı, mimar bir kız. Ama içinde fırtınalar kopan bir kız. Kötü değil ama takıntılı.

 

''OSMAN SINAV BENi BOŞUNA SEÇMEDi''

* Bugüne kadar oynadığınız karakterlerden farklı olması sizi korkutmadı mı?

Osman Hoca yaparsın dedi ve bendeki bütün tedirginlikler uçtu gitti.

* O kadar güveniyor musunuz Osman Sınav'a?

Bence Osman Hoca bir insana baktığı zaman ona ne rol yakışır biliyor. Beni boşu boşuna seçmediğini düşünüyorum.
Osman Sınav sadece Türkiye'de değil, dünyada marka olmuş bir yönetmen. Ben izleyici olarak bile Osman Sınav'ın işlerini farklı bir gözle izliyorum.Ne öğrenebilirim diye izliyorum. Filmini ya da dizisini izledikten sonra mutlaka bir şeyler öğreniyorum. Dolayısıyla kendimi çok şanslı görüyorum, beni projesinde istediği için. Ayrıca Osman Sınav gibi bir isimle çalışmaktan dolayı çok gururluyum. Çok seviyorum, müthiş bir insan.[reklam]

''KAZANDIĞIM PARA AİLEMİN''

* 10 yaşından beri çalışıyorsunuz. Birikim yaptınız mı?

Çok tutumlu bir insan değilim aslında. Ancak müsrifliği hiç sevmem. Ben bütün kazandığımı anneme veririm. Zaten bütün işlerimi de bilir. Kazandığım her şey ailemin. Annem benim için yatırım yapıyor.

 

* Siz de anneniz gibi çocuğunuzun küçük yaşta dizide rol almasını ister miydiniz?

 

Ben kıyamam herhalde. Ama annem beni hiç bırakmadı. Her zaman yanımdaydı.  Bana oyun gibi geliyordu. Sete gidiyordum herkes prenses gibi davranıyordu. O yüzden memnundum.

 

''ABD'DE EKONOMi EĞiTiMi ALDIM''

* Bir süre Amerika’da yaşadınız…

 

İngilizce İktisat mezunuyum. Amerika’da Ekonomi üzerine master yaptım. 2 yıl önce Türkiye'ye döndüm.

* Akademik kariyer yapacak mısınız?

Annem muhasebeci olduğu için iktisat okumamı çok istemişti ama insanın nerede mutlu olduğu çok önemli. Ben setlerde mutluyum. Master'ımı yaptım, bir tek doktora kaldı. O da çok zor değil. Ama şu anda enerjimi harcamak istediğim tek yer setler.

 

''BENİM OKULUM SETLER OLDU''

* Oyunculuk eğitimiz var mı?

Konservatuvar okumadım ama  benim okulum setler oldu. 10 yaşında Şemsi İnkaya ve Işıl Yücesoy gibi isimlerle oynadım. Gerisi de zaten sizin yeteneğinize kalıyor. Sizin o role ne kadar yatkın olduğunuz, karakteri ne kadar başarıyla taşıyabildiğiniz önemli. İlerisi için de doğru yönlendirildiğimi ve doğru adımlar attığımı düşünüyorum.

 

''ŞÖHRET BUGÜN VAR YARIN YOK''

* O dönem Üvey Baba reyting rekorları kırıyordu. 10 yaşında şöhret sizi nasıl etkiledi?

Ben şöhret olduğumun farkında bile değildim. Ders çalışmaktan ve sete gitmekten sokakta gezmeye vaktim olmuyordu. Ama şimdi diyorum ki; şöhret bugün var yarın yok, iyi ki de farkında değilmişim.

Evlilik planınız var mı?

Şu anda tüm enerjimi işime yönlendirmiş durumdayım. Ancak ileride bir yuva kurmayı çok isterim. En çok istediğim şey de bir çocuk sahibi olmak.

 

 

'ŞEHZADE CİHANGİR' MUHTEŞEM YÜZYIL'DAN SONRA NERELERDE?

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin