Vikings'in yaratıcısı Meyers'ın karakteri ile ilgili açıklamalarda bulundu

Ünlü aktör Jonathan Rhys Meyers beşinci sezonda Viking'e dahil oluyor. Dizinin yaratıcısı Michael Hirst, Meyers'ın karakteri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Berfu Özlen
31 Ocak 2017 - 10:26
Röportaj

Vikings'de savaş daha yeni başladı! Dördüncü sezonun finaline çok az zaman kala, Ragnar Lothbrok'un oğullarının, Wessex ordusuyla hesaplaşmasını bekliyoruz. Bu savaşın sonucu hem tarihin, hem de doğal olarak beşinci sezonun seyrini değiştirecek. Ayrıca beşinci sezonda diziye dahil olacak Jonathan Rhys Meyers'ın karakterinin de geçmişi bu son savaşa bağlı olacak.

Dizinin yaratıcısı Michael Hirst, hali hazırda 20 bölümü çekilmiş olan 5. sezonda izleyeceğimiz Meyers'ın karakterini araştırmaları sonucu bulmuş. "Tarih kitaplarına bakarken, savaşçı piskoposlara denk geldim" diyen Hirst, bu insanların Tapınak Şövalyeleri'nin öncülleri olduğunu belirtti. Entertainment Weekly'e konuşan Hirst, "Psikoposlar haliyle çok dindar kişilerdi. Ancak zırhlarını giyip savaşırdılar da." dedi ve ekledi, "Rahip görünüşlerine aldanmayın, gerçekten deli gibiydiler. Her ne kadar tamamiyle Hristiyanlık inancına bağlı olsalar da, savaş alanında tamamen çılgınlardı."

Wessex'li Bir Psikopos

Araştırmaları neticesinde Hirst'ün aklına bir karakter geldi. Heahmund isimli bir psikopoz. Hirst karakter ile ilgili, "Wessex'li bir adam ve Ivar'a karşı ciddi bir rakip olacak" dedi. Heahmund'u Kral 3. Richard'la kıyaslayan Hirst, "Tüm hayatı ciddi ve derinden bir bağlılık hali. Tam anlamıyla bir joker kartı, aynı karakteri oynayan Jonathan Rhys Meyers gibi." dedi.

Tudors'tan Vikings'e

Hirst, daha önce The Tudors'da birlikte çalıştığı Meyers için, "Johnny bu manyak, kafasını dinle bozmuş ama aynı zamanda günahkar adam için biçilmiş kaftan. Çok tutkulu bir adam. Ayrıca kadınlara da düşkün. Günah işledikçe, kendini cezalandırıyor." ifadelerini kullandı.

Her ne kadar Meyers'ın karakteri beşinci sezonda dahil olacak desek de, 2 Şubat'ta yayınlanacak 4. sezon final bölümünde karakter ile tanışmaya başlayacağız.

Beşinci sezon bölümleri 2017'nin ortalarında yayınlanmaya başlanacak.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin