When We Were Orphans romanı dizi oluyor!

Ünlü yazar Kazuo Ishiguro'nun When We Were Orphans isimli romanı dizi oluyor.

Volkan Küçükel
22 Ocak 2018 - 14:16
Gündem

Nobel Ödülü sahibi ünlü yazar Kazuo Ishiguro'nun psikolojik-gizem türündeki "When We Were Orphans (Öksüzlüğümüz)" romanı dizi oluyor!

Peaky Blinders'ın yapımcısı Caryn Mandabach Productions romanın televizyon uyarlaması haklarını satın alan şirket oldu. 2000 yılında Faber & Faber tarafından yayımlanan romanın dizi uyarlaması için geliştirme çalışmalarına başlandı.

"WHEN WE WERE ORPHANS" KONUSU

Peki, When We Were Orphans'ta bizleri nasıl bir hikaye bekliyor?

When We Were Orphans'ın hikayesi 1930'lı yıllarda Londra'da oldukça şöhretli bir dedektif olan Christopher Banks karakteri üzerine odaklanıyor.

Geçmiş dönem ve günümüzden bazı arkadaşlarıyla olan karşılaşmaları Banks'i Şanghay'daki çocukluk döneminde ailesinin kaybolmasıyla ilgili gizemi çözmeye yöneltir. Dönemin gergin atmosferinde her şeyi göze alıp Şanghay'da bıraktığı geçmişinin karanlığına dalan dedektifin bu karanlık yolculuğu, tarihsel olayların hayatımızı nasıl etkilediğini ve şekillendirdiğini inceliyor.

Bugünü ve geçmişi birlikte yansıtan; Çin, İngiliz ve Japon kültürleriyle iç içe bir hikayeye sahip olan When We Were Orphans'ın dizi uyarlamasında yazar Ishiguro ile birlikte Caryn Mandabach Productions çatısı altında Caryn Mandabach ve Jamie Glazebrook projenin yürütücü yapımcılığını üstlenen isimler.

18-01/22/when-we-were-orphans.jpg

Glazebrook yeni projeleriyle ilgili şu açıklamalarda bulundu:

"Kazuo Ishiguro'nun başyapıtlarından her birisi içinde yaşadığınızı hissettiren canlı ve güçlü eserler. When We Were Orphans da bir istisna değil. Savaşın tam ortasında kıtalar boyunca uzanan bir psikolojik gerilim. Günümüzde yankılanmaya devam eden oldukça kişisel bir serüven. Bu olağanüstü hikayeyi ekranlara uyarlayacak olmak oldukça heyecan verici."

2017 senesinde Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazanan Japon asıllı İngiliz romancı Ishiguro'nun 2010 yılında Mark Romanek tarafından aynı isimle sinemaya aktarılan Never Let Me Go ve Man Booker Prize ödüllü The Remains Of The Day gibi önemli romanları da bulunuyor.

When We Were Orphans'ın uyarlama senaryo geliştirme çalışmalarına devam ediliyor.

İLGİLİ İÇERİK

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin