William Christopher hayatını kaybetti

CBS'in efsane komedi dizisi MASH'taki Francis Mulcahy rolüyle bilinen aktör William Christopher hayatını kaybetti.

Volkan Küçükel
02 Ocak 2017 - 01:15
Gündem

Uzun soluklu CBS komedisi M*A*S*H dizisindeki Francis Mulcahy rolüyle bilinen aktör William Christopher hayatını kaybetti.

ÖLÜM SEBEBİ: AKCİĞER KANSERİ

ABC'nin haberine göre 84 yaşındaki oyuncu, akciğer kanseri sebebiyle Cumartesi günü Pasadena, Kaliforniya'daki evinde hayata gözlerini yumdu. Aktörün oğlu John Christopher da KABC-TV'ye verdiği demeçte ölüm haberini teyit etti.

MASH EFSANESİ

1972-1983 seneleri arasında ekranlara gelen M*A*S*H ve 1983-1985 seneleri arasında ekranlara gelen kısa ömürlü spinoff dizisi After MASH dışında birçok televizyon projesinde boy gösteren Christopher; Hogan's Heroes, Gomer Pyle: USMC, Nichols ve The Love Boat gibi dizilerde de rol aldı.

Aktörün rol aldığı MASH dizisinin final bölümünün 106 milyon kişi ile bugün hala Amerika'nın en çok izlenen televizyon dizisi bölümü olma rekorunu elinde tuttuğunu da hatırlatalım.

17-01/02/mash.jpg

FİLM KARİYERİ

The Fortune Cookie, The Shakiest Gun in the West, With Six You Get Egg Roll ve Hearts of the West ise aktörün kariyeri boyunca rol aldığı filmler arasında yer alıyor.

SON PROJESİ

1984-1988 yıllarında Şirinler'de seslendirme yapan aktör son olarak 2012 senesinde Days of Our Lives dizisine 11 bölümlüğüne konuk oyuncu olarak katılmıştı.

Christopher'ın 50 yıldan fazla evli olduğu eşi Barbara'dan olma John ve Ned isminde iki oğlu vardı.

William Christopher - MASH: 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin