Yeni sezona hızlı bir giriş yapmaya hazırlanan oyuncu kim?

Nilgün Belgün, geçen yıl sahnelemeye başladığı, 'Nilgün Belgün'le Aşk ve Komedi' adlı oyunuyla yeni sezonda önce Avrupa'da, sonra da Amerika'da Türk izleyicilerle buluşacak.

resim yok
31 Ağustos 2013 - 10:17
Magazin

Nilgün Belgün, geçen yıl sahnelemeye başladığı, 'Nilgün Belgün'le Aşk ve Komedi' adlı oyunuyla yeni sezonda önce Avrupa'da, sonra da Amerika'da Türk izleyicilerle buluşacak.

 

YENİ SEZONA HIZLI GİRİŞ

Nilgün Belgün; kendi hayatından, yaşadıklarından ve anılarından yola çıkarak hazırladığı 'Nilgün Belgün'le Aşk ve Komedi' adlı oyunuyla yeni sezona hızlı bir giriş yapmaya hazırlanıyor.

Belgün, 2012 Aralık ayında sahnelemeye başladığı tek kişilik gösterisi ile Türkiye genelinde 53 gösteri sergiledi. Ünlü oyuncu, bu gösterisiyle Türkiye'de binlerce kişinin karşısına çıktı.

Nilgün Belgün; Kıbrıs ve New York'ta da toplam 900 kişiye oynadı.

 

'SAHNE EN MUTLU OLDUĞUM YER'

New York'taki gösterisinin çok beğenilmesi ardından yoğun istek üzerine Toronto ve Washington'dan da teklif alan Nilgün Belgün:

"Gösterimin bu derece beğenilmesi beni çok mutlu ediyor. İzleyen herkes salondan mutlu ayrılıyor. Hatta gösteri bittikten sonra 'Keşke biraz daha uzun olsa, sizi izlemeye doyamıyoruz' diyenler oluyor.

Gösterim yaklaşık iki saat sürüyor. Dans edip şarkılar söylüyorum. Kendimi en mutlu hissettiğim yer sahne olmuştur. Seyirci ile sahnede buluşmak, onlarla göz teması kurmak benim için en büyük haz. Sahici ve samimi olmanız izleyici için yeterli" şeklinde konuştu.

 

HER YERDE OYNAMAK İSTİYOR

Avrupa Turnesi'nden sonra İstanbul'da oynamaya başlayacağını sözlerine ekleyen ünlü oyuncu:

"Gösterimi her yere ulaştırmak ve her yerde sahnelemek istiyorum. Önümüzde günlerde Karadeniz ve Akdeniz'de de turnelerimiz olacak. Tarihlerimiz netleştikçe sizlerle paylaşacağım" dedi. Nilgün Belgün, beş yıl önce yazdığı 'İçimdeki Kadın, Aşk ve Komedi' adlı kitabının yoğun ilgi görmesi üzerine böyle bir oyun sahnelemeye karar verdiğini belirtip ekledi:

"Benim hayatım, laf ola beri gele bir hayat değil. Hem hüznü, hem de bolca komedisi var. İnsanları eğlendirmeyi ve güldürmeyi çok severim. Bunlar herkeste olan şeyler olabilir ama ben bunları dillendirdim. Saklayacak hiçbir şeyim yok.

Hüzünlü ve kötü anım da tabii ki var. En kötü günüm, annemi kaybettiğim gündü ama ben o gece sahneye çıkıp oyun oynadım; buna cesaret ettim. Çok fazla tiyatro anım var. Bu anılarımın arasını şarkılarla ve danslarla süsledim ki insanlar sıkılmadan keyifle izleyebilsin.''[reklam]

DANS DERSİ ALDI

Serkan Budak'ın sahneye uyarladığı gösterisinde yaşanmışlıklarını büyük bir samimiyetle izleyiciyle buluşturan Belgün, gösteri için 2.5 ay dans dersi aldı. Zaten bir yıl önce Acun Ilıcalı'nın 'Yok Böyle Dans' adlı yarışmasında 10 hafta boyunca yarışarak dikkat çekmişti. Bu yeteneğini Acun Ilıcalı sayesinde keşfettiğini söyleyen ünlü oyuncu, ardından dans yeteneğinin üstüne gitmeye karar vermiş.

Aldığı dans eğitimlerinin ardından başarılı olan Belgün, şovunda da tangodan sirtakiye birbirinden farklı dans gösterileri sunuyor. Tek kişilik gösterisinde sevilen şarkılara da yer veren oyuncu, oyundaki dekoru ve sahne tasarımını da kendisi yapmış. Belgün, kostümleri Canan Yaka'nın tasarladığı gösteride; oyunun yönetmeni Serkan Budak'ın yazdığı, Fatih Ahıskalı'nın bestelediği 'Ben Nilgün Belgün' adlı şarkıyı da seslendiriyor.

 

TURNEYE ÇIKMAYA HAZIRLANIYOR

Nilgün Belgün, 10 Ekim itibariyle Avrupa turnesine çıkacak. Müzikli gösterisini önce İsveç'in Malmö, Göteborg ve Stockholm şehirlerinde sahneleyecek. Oyuncu, daha sonra Almanya, Hollanda, Norveç, Danimarka, İsviçre, Avusturya ve Fransa'da yaşayan Türklerle buluşacak.

Geçtiğimiz aylarda Amerika'daki gösterisinde gördüğü ilgiden memnun kalan Belgün, Mart ayında yeniden Amerika'ya gidecek. Yurt dışındaki hayranlarıyla buluşacak olmanın mutluluğunu yaşayan oyuncu, gösterisini Kasım ayından itibaren Türkiye'de sahnelemeye devam edecek.

 

 

BELGÜN'ÜN MERYEM UZERLİ RÖPORTAJINA TEPKİSİ NE OLDU! DETAYLAR!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin